Home Diverse De ce ar trebui să cumperi celui mic o bicicletă acum, la...

De ce ar trebui să cumperi celui mic o bicicletă acum, la început de primăvară

743
0
bicicletă

Îmi aduc aminte de vremurile când eram eu copil. Bicicleta nu mi-a lipsit niciodată chiar dacă părinții nu aveau bani să cumpere una tot mai mare, pe măsură ce creșteam. Nu aveam atunci calculatoare, nu aveam smartphone sau tablete așa că ne permiteam să ne bucurăm de copilărie și de biciclete în adevăratul sens al cuvântului, erau anii 90 și începuturile anilor 2000.

Mă uit acum în jurul meu și nu prea mai văd copii care pedalează, lucru destul de grav din punctul meu de vedere. Când eram eu mic, aproape toți copiii aveau câte o bicicletă cu care să iasă la plimbare chiar dacă stăteam la bloc. Ne chinuiam să le urcăm și să le coborâm zilnic chiar dacă locuiam la etaje incomode precum 3 sau 4. Nu ne plângeam niciodată pentru că știam că odată ajunși jos, ne simțeam excelent pe bicicletele noastre pe care chiar le iubeam și le îngrijam.

Am crescut, timpul a trecut și copiii anilor 90 au copii la rândul lor acum și din păcate observ că nu se păstrează acel trend, acea tradiție. Copiii din ziua de azi nu mai au biciclete cu toate că părinții lor și-au construit case cu etaj prin oraș, copiii din ziua de azi nu mai pedalează aproape deloc. Dacă te numeri printre copiii anilor 90 care au astăzi copii și nu le-ai dăruit încă o bicicletă, iată câteva motive pentru care cred că ar trebui să faci acest lucru.

De ce ar trebui să cumperi celui mic o bicicletă acum, la început de primăvară

În primul rând, le oferi o alternativă foarte distractivă pentru statul la calculator. Știm cu toții că-n ziua de azi nu mai poți să dai copiii la o parte din fața calculatorului nici cu bomba atomică. O bicicletă însă, va schimba destul de mult datele problemei. Sunt sigur că 99% dintre acești copii vor îndrăgi bicicleta la fel de mult cum am îndrăgit-o noi, dar singuri nu au cum să și-o procure. De ce să își strice ochii la calculator când pot foarte bine să se bucure de copilărie pedalând?

În al doilea rând, prețurile sunt destul de mici dacă optezi pentru biciclete pentru copiii de la Sportaddict. Găsești biciclete DHS copii la prețuri mai mult decât interesante pe site-ul lor. E o cheltuială destul de mică zic eu, mai ales că se apropie cu pași rapizi Paștele. Din punctul meu de vedere, o bicicletă copii este cea mai bună surpriză pe care iepurașul o poate aduce celor mici.

Nu în ultimul rând, îi înveți să facă mișcare. Bicicleta poate să contrabalanseze destul de bine tonele de junk food pe care cei mici le bagă-n ei pe la școală ori pe drum înspre casă. Obezitatea infantilă începe să devină o problemă din ce în ce mai mare în România și niște părinți inteligenți, vor reuși să își salveze copiii de la o luptă cu kilogramele în plus în adolescență prin intermediul unei biciclete.

Cumpărați așadar biciclete pentru copii voștri, țineți-i departe de calculatoare și de fast food și veți fi per total o familie mult mai fericită… Și sănătoasă…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here