Home Lifestyle Turnurile înclinate: secretele celor mai vestite clădiri din lume

Turnurile înclinate: secretele celor mai vestite clădiri din lume

1464
0
turnurile înclinate

De la Turnul din Pisa din Italia până la Big Ben din Marea Britanie, există secrete arhitecturale din pricina cărora aceste clădiri încă mai rezistă în picioare. Câteva clădiri moderne precum cea de 165 de metri Canada (Montreal Tower), înclinate la 45 de grade le transformă în cele mai înclinate din lume dar atenție sunt, intenționat înclinate. Cele care s-au înclinat în timp sau așa au fost construite din greșeală, sunt un coșmar pentru orice posibil constructor specializat în recondiționare.

Motivul pentru care anumite clădiri ajung să aibă anumite înclinații ține de inginerie și de geotehnică mai mult iar explicația vine de la Burland.

„Legile naturii sunt destul de complexe și dacă nu cheltui suficient cu studierea terenului, poți să ai mari probleme. Majoritatea clădirilor înclinate existente în ziua de azi nu reprezintă în principal o problemă de siguranță, ci mai de grabă de vânzare. Oamenii nu vor să cumpere spații în asemenea clădiri. Majoritatea  se gândesc la faptul că înclinația provine dintr-o eroare de construcție.

De ce ajung clădirile să fie înclinate? Terenul de sub este poate să aibă zone slabe care nu au fost identificate la timp. Poate au fost de vină și geologii care nu au insistat cu studiile de adâncime.

În plus, nimeni nu ia în calcul greșelile de design care sunt destul de frecvente, alături de greșelile de execuție în instalarea pilonilor. Privind la clădirile moderne înclinate, putem spune că este o culpă comună a Mamei Naturi, și a oamenilor care nu au cercetat suficient terenul cu pricina.

Cei care doresc să corecteze aceste turnuri sunt nevoiți să cheltuie mulți bani cu studiile și cu injectarea de pământ sub pământul deja existent, pe partea înclinației bineînțeles.

Turnul din Pisa de exemplu se înclină pentru că a fost construit prost de la început. E ca și cum ai încerca să construiești un turn pe un covor.” Spune Burland.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here