Home WarPress SUA trimite drone de atac în Coreea de Sud

SUA trimite drone de atac în Coreea de Sud

1055
0
drone

Statele Unite a staționat permanent drone de atac în Coreea de Sud. Anunțul vine la o săptămână după ce Coreea de Nord a lansat patru rachete balistice în Marea Japoniei, cunoscută de altfel drept Marea de Est, chiar în timp ce SUA și Coreea de Sud duc la bun sfârșit exercițiile de luptă.

„Staționarea acestei companii ce va fi atribuită Brigăzii a doua Aviație și Diviziei 2 Infanterie, și are ca scop suportul armatei SUA” spune USFK într-o declarație de presă.

„Aceste UAS aduc un spor de inteligență, supraveghere și capacitate de recunoaștere pentru forțele americane din Coreea și pentru partenerul nostru ROK – Republic of Koreea”.

Grey Eagle Unmanned Aerial System reprezintă o dronă capabilă să stea în aer 24 de ore și este echipată cu rachete Hellfire. Dronele au upgradat tehnologia de recunoaștere și supraveghere disponibilă cu ajutorul dronelor Predator, folosite de armata americană în misiuni diferite pe întreg globul. Acestea pot fi de asemenea integrate în elicopterele Apache și ar putea astfel să evite vremea rea din Peninsula Coreea. Anul acesta, armata SUA deține 24 de elicoptere AH-64D Apache în Coreea de Sud.

Această mișcare este mai mult o demonstrație de forță și o reacție la provocările Coreei de Nord spune Daniel Pinkston, profesor la Universitatea Troy din Seoul. Pyongyang a efectuat multe teste de rachete în ultimele luni, lucru ce a stârnit îngrijorare pentru Statele Unite și pentru aliații săi din regiune pentru că acest lucru demonstrează că Pyongyang își diversifică tehnologia de construcție a rachetelor.

„Dacă Coreea de Nord are impresia că poate să continue dezvoltarea rachetelor și armelor fără un răspuns, cu siguranță se înșală” spune Pinkston.

Este pentru prima dată în istorie când SUA face public mutarea unor drone.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here