Dacă vrei să intri în muzeul din Mosul, nu mai ești nevoit să treci prin poarta principală, îngrădită de acele coloane antice. Tot ce trebuie să faci este să te cațeri pe grămezile de moloz apărute la intrare. Ai face bine să porți și o casă de protecție de asemenea pentru că acest muzeu se află la doar câțiva pași de linia frontului din Mosul. Odată intrat, te confrunți și-n interior cu munții de moloz. Sunt rămășițele celebrului lamassu, un taur cu aripi din piatră care datează din secolul 7 D.Hr, un simbol al Imperiului Asirian.
În luna februarie 2015, ISIS a uploadat un film pe internet în care arăta oameni cu baroase care distrugeau această statuie din muzeu alături de alte relicve, în timp în fundal alți membri ISIS distrugeau cu mâinile goale restul statuilor. În același clip, un bărbat cu barbă și destul de bolnav la cap spune „Musulmani, aceste statui din spatele meu sunt idoli ai oamenilor din secolele trecute, oameni care se închinau la ei în loc să se închine la Dumnezeu. Din moment ce Dumnezeu a ordonat distrugerea lor, pentru noi sunt inutile chiar dacă ele valorează miliarde de dolari”.
Totuși, se pare că în 2014, cu un an înainte de ocuparea orașului Mosul de către ISIS, peste 1700 de obiecte din totalul celor 2400 au fost mutate din muzeu la Bagdad. Muzeul din Mosul urma să fie recondiționat. Cu alte cuvinte, multe dintre statuile sparte de ISIS erau falsuri… S-a pierdut într-adevăr acel lamassu care era într-adevăr autentic dar restul erau doar falsuri.