Home International Cel mai mare vas de război japonez se va antrena cu Marina...

Cel mai mare vas de război japonez se va antrena cu Marina Americană

761
0
vas de război japonez

Cel mai mare vas de război japonez se va antrena cu armata americană și cea din India în cadrul exercițiului anual Malabar, a anunțat Pentagonul ieri. În plus, portavionul Izumo specializat în misiuni anti-submarin și care iese destul de rar la iveală, va fi prezent de asemenea la exercițiu ținând cont de tensiunile tot mai mare care sunt în acest moment în Asia.

Exercițiul militar Malabar va avea loc din motive raționale în vestul Oceanului Pacific și în Oceanul Indian din moment ce Japonia a devenit un participant regular încă din 2007. Ca să ajungă în Oceanul Indian, cea mai scurtă rută pentru Izumo va fi prin mult contestata Mare a Chinei de Sud. China și-a manifestat deja îngrijorarea pentru acest exercițiu în luna decembrie, când în Global Times a apărut un articol ce spune că acest exercițiu poate destabiliza pacea din regiune. În 2017, acest exercițiu va avea loc în momente foarte tensionate pentru regiunea asiatică.

Rachetele nord coreene care au căzut în apele japoneze săptămâna trecută au speriat guvernul de la Tokyo pentru că nu a știut ce are de gând Kim Jong Un. Coreea de Nord a afirmat că testele au fost efectuate de armata care supraveghează instalarea bazelor militare americane în Japonia. În plus, Japonia și China se ceartă pe insulele Senkaku (administrate de la Tokyo și revendicate de Beijing) de ani de zile. Să nu mai pomenim de gâlceava din Marea Chinei de Sud, unde sunt implicate peste 5 țări diferite, toate vor niște insule pe care China le-a cam acaparat deja.

„Să construiești insule pe care apoi să pui arme e un comportament asemănător Rusiei ce și-a anexat Crimeea.” Spune Secretarul de Stat Rex Tillerson.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here