Home Diverse De ce cred oamenii în Dumnezeu?

De ce cred oamenii în Dumnezeu?

1022
0
Dumnezeu

Pentru mulți dintre noi, credința în divinitate pare ceva absolut depășit, mai ales dacă suntem genul de oameni care sunt înclinați către știință și cercetare. Din punctul meu de vedere, credința reprezintă un simplu concept fără de care, lumea așa cum o știm noi acum, poate că nu ar mai fi existat deloc. Încă din cele mai vechi timpuri, religia, în special creștinismul a stopat popoarele de la autodistrugere și le-a insuflat această idee de viață veșnică în care unii au crezut, alții nu.

Acest concept numit religie ne-a ajutat fenomenal de mult să evoluăm chiar dacă mulți dintre contestatarii lui spun că de fapt, ne-a tras înapoi. Din punctul meu de vedere, dacă nu ar fi existat religie și frică de ceva, în cazul acesta de divinitate, noi nu am mai fi existat astăzi pe planetă absolut deloc, mai ales la ce arme moderne am pus la cale doar în ultimii 100 de ani.

Gândiți-vă că deja deținem arme cu care  putem distruge întreaga planetă, s-au dus vremurile în care vânam șobolani cu arcul… Tehnologia s-a dezvoltat incredibil în ultimii 50 de ani.

Întrebarea mea din titlu se referă la oamenii care astăzi, deși nu s-au născut în vremuri arhaice, mai cred în religie. De ce cred oamenii în Dumnezeu? Cred că nimeni nu poate răspunde pur și simplu la această întrebare dar ideea principală cred că se leagă de încrederea în sine.

Oamenii sunt ființe care pot fi demoralizate foarte simplu. În momente de deznădejde, unii oameni pot simți un real sprijin în religie dacă pot să creadă. Astfel, unii oameni o văd utilă și preferă să se închine la o divinitate. De altfel, există oameni care chiar scriu despre așa ceva.

Să luăm drept exemplu pe Neale Donald Walsch, care a scris unele dintre cele mai interesante cărți referitoare la relația dintre Dumnezeu și oameni. Amintim aici „Prietenie cu Dumnezeu”, „Mai fericit decât Dumnezeu. Transformă viața obișnuită  într-o experiență extraordinară”, „Dumnezeu și minunile din viața noastră”, „Conversații cu Dumnezeu. Un dialog neobișnuit”, „Comuniune cu Dumnezeu. Un dialog neobișnuit”, „Acasă cu Dumnezeu, într-o viață care nu se sfârșește niciodată”…

Aceste cărți sau mai bine zis acești oameni sunt dovada cea mai clară că încă mai există credință. Deși au trecut mai bine de 2000 de ani de la Iisus Hristos, oamenii încă mai au nevoie de sprijin și găsesc acest sprijin într-un Dumnezeu luat uneori în derâdere de cei care nu pot înțelege acest concept. Nu știu voi, însă eu unul am observat faptul că oamenii care cred în Dumnezeu au mult mai multă stabilitate în viața lor și încredere în propria persoană, în propriile forțe.

Oamenii care cred în ceva, orice, sunt mult mai stăpâni pe viața lor și reușesc de multe ori să avanseze mult mai repede din pricina faptului că au atât de multă încredere că cineva, acolo sus, are grijă de ei. Ei bine, de-asta cred oamenii în Dumnezeu, pentru că au nevoie de siguranță.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here