Pompele submersibile sunt folosite de ani buni și cred că cel mai des caz în care aceste aparate își arată utilitatea sunt puțurile săpate prin curțile de la țară.
Aceste pompe submersibile reprezintă metoda perfectă de a duce apa din curte, din fântână sau din puț în casele noastre sau ale părinților/bunicilor noștri.
Acestea mai sunt folosit de obicei și la irigații pentru grădini de dimensiuni mici și medie sau la pompele de căldură în care se optează pentru încălzirea locuinței printr-un asemenea sistem.
În regulă, să zicem că ai nevoie de pompe submersibile cu ajutorul cărora să duci apa în baia din casă ori în grădină, dar cum alegi una?
Care sunt cele mai importante caracteristici ale unei pompe submersibile de calitate
- Materiale trebuie să fie din inox. Dacă vrei o pompă submersibilă care să nu-ți facă probleme, trebuie să te orientezi neapărat către una fabricată în totalitate din inox. Carcasa și motorul trebuie să fie din inox, la fel și arborele.
- Volumul trebuie să fie de minim 6 metri cubi pe oră. Dacă dorești să ai o pompă în curte care să te ajute, nu să te încurce, trebuie să știi că vei avea nevoie de una capabilă să ofere un debit al apei de minim 6 metri cubi pe oră. Poate că pentru mulți dintre voi pare o cifră mare, dar gândiți-vă că la țară, se mai udă grădina și acolo chiar ai nevoie de un debit serios, asta în timp ce prin casă poate se mai folosește apa în alt scop. E bine să aveți o pompă capabilă să ducă și greul în cazul în care acesta apare.
- Înălțimea de pompare trebuie să fie mai mare de 200 de metri. Deși pe la țară pompele de apă nu se amplasează la adâncimi foarte mari, există posibilitatea ca în curtea dumneavoastră să apară excepția ce întărește regula. Am întâlnit cazuri în care pentru a da de apă, oamenii au fost nevoiți să sape aproape 200 de metri, caz în care ai nevoie de o pompă capabilă să reziste cerințelor.