SpaceX

SpaceX lansează și aterizează altă rachetă

120

SpaceX a revenit în forță și a reușit o lansare istorică de la Centrul Spațial Kennedy din Florida. După 24 de ore întârziere din pricina unor probleme tehnice, lansarea de duminică a părut apă de ploaie pentru cei de la SpaceX. Parcă ar fi făcut chestia asta de-o viață întreagă.

De altfel, a fost prima lansare SpaceX din Florida după explozia acelei rachete Falcon 9  din 1 septembrie 2016. De asemenea, această lansare a fost prima a complexului 39 din incinta Centrului Spațial Kennedy după retragerea flotei de rachete NASA din iulie 2011.

Cele mai importante istorii ale acestui complex se leagă de fapt de misiunile Apollo, misiuni în urma cărora omul a pus pentru prima dată piciorul pe lună.

Duminică dimineață, la această bază spațială și-a făcut apariția naveta spațială Dragon trimisă cu ajutorul rachetei Falcon 9 a celor de la SpaceX către Stația Spațială Internațională. Misiunea a decurs ca la carte iar Falcon 9 a ajuns cu bine înapoi pe pământ.

Ei bine, cei de la SpaceX  au mai făcut treaba asta în trecut dar încearcă pe cât posibil să perfecționeze tehnica astfel încât să poată trimite de cât mai multe ori aceeași rachetă în cosmos și astfel să reducă foarte mult costurile unei misiuni. După explozia din septembrie de la Cape Canaveral, chiar dacă nu a fost nimeni rănit, un satelit a fost distrus. Acest stelit era al celor de la Facebook și era menit să aducă internetul în realitatea celor din Africa și Orientul Mijlociu.

Dragon, racheta trimisă către SSI zilele trecute, a conținut peste 2200 kilograme de experimente și provizii și a fost atașară la modului  SSI de către astronauții dinăuntru cu ajutorul unui braț robotic.

Articole RecomandateMă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *