Home International Chimicale din care s-ar putea fabrica 1 miliard de pastile Ecstasy –...

Chimicale din care s-ar putea fabrica 1 miliard de pastile Ecstasy – confiscate în Olanda

1071
0
Ecstasy

Poliția olandeză a confiscat un tir plin cu chimicale folosite la fabricarea pastilelor Ecstasy. Întâmplarea a avut loc în provincia Zeeland, iar captura constă în 100 de tuburi de hidrogen, 15 tone de sodă caustică 3000 de litri de alte substanțe din care puteau fi prelucrate peste 1 miliard de pastile Ecstasy. Tirul a fost descoperit joi noapte în Rilland, la 40 de kilometri de granița de nord cu Belgia. Poliția a fost anunțată de un cetățean care a observat un tir care nu a mai fost mișcat din parcare de zile bune. Conform statisticile venite din partea autorităților, este cea mai mare captură de chimicale destinate producției de droguri din istorie, cu o valoare de câteva sute de mii de euro.

Această captură vine la o zi după ce în același oraș au mai fost găsite 35 de butoaie cu chimicale ce păreau a fi resturi de la producția de Ecstasy dintr-un laborator ilegal. În acest moment, poliția investighează ambele incidente dar până în acest moment nu s-au făcut arestări.

Olanda este unul dintre principalele huburi pentru producția și distribuția de Ecstasy. Potrivit Centrului European pentru Monitorizarea Drogurilor Dependență, producerea acestui drog foarte popular este în creștere atât în Olanda cât și în Belgia, prin intermediul laboratoarelor subterane care au devenit în ultimii ani tot mai mari și mai avansate din punct de vedere tehnologic.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here