Home Diverse 4 sfaturi elementare în alegerea unei clinici dentare pentru tine și familia...

4 sfaturi elementare în alegerea unei clinici dentare pentru tine și familia ta

958
0
alegerea unei clinici dentare

E destul de dificil în ziua de azi să găsești un medic dentist care să fie plăcut de toți cei din familie și de care să fii și tu mulțumit din punct de vedere al raportului calitate-preț pentru că, din păcate, trebuie să recunoaștem faptul că în ultimii ani, cabinetele stomatologice au început să răsară în România la fiecare colț de stradă, ca ciupercile după ploaie. Evident, nu o să le iei pe toate la rând în speranța că într-un final, vei ajunge pe mâna unui medic priceput de care să fii mulțumit, așa că în cele ce urmează, voi scoate în evidență câteva lucruri ce te vor putea ajuta să te ghidezi mai ușor prin „jungla” de cabinete stomatologice din orașele țării.

4 sfaturi elementare în alegerea unei clinici dentare pentru tine și familia ta

  1. Trebuie să mergi la o CLINICĂ stomatologică, nu la cabinete. Motivul pentru care recomand clinicile private precum Citydent.ro se leagă de o logică românească elementară: clinicile private au ca scop performanța. Cabinetele medicale particulare nu prea oferă siguranță pentru calitate din pricina faptului că medicii nu au șefi, nu sunt obligați să dea socoteală nimănui pentru modul în care lucrează. La clinicile private, lucrurile sunt exact invers, nici un proprietar de clinică privată nu va ține un medic slab pregătit sau unul care nu-și dă interesul pentru pacient.
  2. Clinica stomatologică trebuie să aibă și departament pentru urgențe. Se întâmplă de multe ori să ai o urgență stomatologică, te apucă o durere de măsea incredibilă și ultimul lucru pe care vrei să-l faci este să primești tratament de la doi dentiști diferiți: unul al tău la care te duci regulat, într-o clinică privată, și altul la care te duci când ai o urgență. Aveți grijă ca acea clinică privată pe care o alegeți pentru voi și pentru întreaga familie, să aibă program și pentru urgențe stomatologice. E foarte important acest aspect.
  3. Clinica stomatologică trebuie să aibă prețurile CLAR afișate online. Cel mai mare tam-tam din acest mediu stomatologic se face evident din cauza prețurilor. Din păcate, în România tratamentele stomatologice sunt destul de scumpe raportate la puterea de cumpărare a românului iar în momentul în care alegeți o clinică stomatologică pentru familie, trebuie să alegeți una care merge pe transparență atunci când vine vorba despre prețuri. Dacă au afișate prețurile online, este foarte ok.
  4. Clinica stomatologică trebuie să aibă departament special pentru copii. Este poate cel mai important aspect atunci când pornești în căutarea unei clinici stomatologice pentru întreaga familie. Copiii sunt cei mai problematici „clienți” iar cabinetele specializate pentru copii din clinice private pot să-i convingă să elimine teama de dentist. Un copil care nu mai are frică de dentist este un copil care va avea toată viața lui dinți sănătoși, iar clinicile private care au cabinete speciale pentru copii merită multă atenție.

Sunt de părere că dacă veți ține cont de cele 4 sfaturi mai sus menționate, mai mult ca sigur veți ajunge la o clinică stomatologică din București (sau din provincie) care să vă satisfacă din toate punctele de vedere, veți ajunge la o clinică excelentă pentru întreaga familie de care veți fi mai mult decât mulțumiți. Fiți așadar atenți la transparență, la departamentele pentru urgențe și pentru copii din cadrul clinicilor private.

Previous articleTurnul care mănâncă carbon, se înalță încet în Est
Next articleChimicale din care s-ar putea fabrica 1 miliard de pastile Ecstasy – confiscate în Olanda
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here