Home Diverse 4 motive să dăruiești jucării educative copilului tău

4 motive să dăruiești jucării educative copilului tău

1197
0
jucării educative

Foarte mulți părinți optează pentru tehnologie atunci când vine vorba despre jucării pe care să le dăruiască celor mici. În ziua de azi, copii de maxim 5-6 ani se descurcă impecabil cu tabletele, cu telefoanele mobile, știu să folosească calculatorul sau laptopul mai bine decât unii adulți și aproape toată lumea spune că este super ok ceea ce se întâmplă. Din punctul meu de vedere, tehnologia este utilă în dezvoltarea copiilor dar dacă se transformă într-un cadou continuu, dus la extrem, o singură ocupație permanentă, ajunge să fie nocivă și să combată dezvoltarea armonioasă a celui mic.

Vom discuta în cele ce urmează despre jucării copii, vom discuta mai exact despre 4 motive pentru care, pe lângă tehnologie, ar trebui să cumperi celui mic și jucării educative, care nu încorporează display-uri, procesoare sau orice altă urmă de realitate virtuală în care cel mic se poate afunda pur și simplu ore întregi.

4 motive să dăruiești jucării educative copilului tău

  1. Jucăriile educative dezvoltă inteligența. Încă din cele mai vechi timpuri, copiii care au crescut cu jucării educative au dobândit o inteligență ieșită din comun. Trebuie să recunoaștem faptul că aceste jucării care într-adevăr, par super simpliste pentru mulți dintre noi, ajută la dezvoltarea inteligenței mai mult decât o fac jocurile pe telefon sau pe calculator. Acestea sunt foarte recomandate și de psihologii care dau sfaturi utile părinților atunci când aceștia doresc să afle care este jucăria perfectă pentru o anumită categorie de vârstă (1-3 ani, 3-5 ani, 5-7 ani, etc).
  2. Jucăriile educative dezvoltă motricitatea. Ce este motricitatea? Motricitatea se referă la capacitatea de a-ți mișca mâinile cât mai precis. Părinții care nu doresc să aibă un copil cu două mâini stângi, cu siguranță pot să investească în jocuri de construit sau orice alte jucării ce pun la grea încercare îndemânarea și precizia. Există asemenea jucării online în cazul în care în magazinele din oraș nu prea găsiți.
  3. Jucăriile educative favorizează socializarea. Nu aș vrea să citez pe Einstein, care spunea „Mi-e teamă de ziua în care tehnologia va fi mai importantă ca relațiile interumane. În lume va exista o generație de idioți”. Nu îi dau dreptate într-u totul marelui Einstein, dar este clar că din fața calculatorului copiii nu socializează în adevăratul sens al cuvântului. S-au dus vremurile în care cei mici ieșeau la scara blocului cu cheia la gât dar cred că aceștia pot fi convinși să-și facă prieteni reali dacă se joacă împreună, dacă fac împreună un puzzle sau un LEGO.
  4. Jucăriile educative dezvoltă altruismul. Dacă tableta este a lui și numai a lui, dacă calculatorul sau laptopul este un dispozitiv pe care nu-l împarte cu nimeni, există șanse foarte mari ca acel copil să devină unul foarte egoist. Jucăriile educative dezvoltă altruismul pentru că marea lor majoritate sunt special concepute pentru grupuri de copii. Cei mici se vor simți minunat împreună în momentul în care își vor împărții reciproc jucăriile. Parcă nu-i nimic mai frumos decât să vei un copil care vrea să dea o jucărie altui copil sau un copil care cheamă pe alții la joacă cu jucăriile sale.

    Sassi Cunoaste si exploreaza – Spatiul – New edition, disponibil pe educlass.ro

Dacă credeți că ar mai trebui completată această listă, puteți lăsa un comentariu la acest articol cu alte motive pentru care copiii moderni au nevoie de jucării educative. De asemenea, dacă sunteți de părere că sunt foarte ok și tabletele super tehnologizate sau calculatoarele, puteți exprima această opinie pe care aș vrea să o argumentați.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here