Home Economic Apple deține 246 de miliarde de dolari cash, aproape în întregime în...

Apple deține 246 de miliarde de dolari cash, aproape în întregime în afara Statelor Unite

948
0
Apple

Producătorul pentru iOrice are 246.1 miliarde de dolari cash, conform bilanțurilor contabile ieșite la iveală odată cu finalul Q4 al anului fiscal. Din septembrie până în acest moment, gigantul Apple a mai adunat 10 miliarde la aceste lichidități. Discutăm despre un nou record absolut pentru companiile non-bancare, companii care obișnuiesc să dețină lichidități pentru diversele operațiuni ale clienților. Ca să punem în context această cifră, dacă banii Apple ar fi o companie separată, ar fi cea de-a 13-a în topul celor mai valoroase S&P 500.

Mormanul de bani al companiei Apple e mai mare decât valoarea de piață a Procter & Gamble, Bank of America, Chevron sau Walmart.

CEO Apple, Luca Maestri a spus în timpul conferinței ce a avut loc marți că 230.2 miliarde de dolari – 94% din total – sunt în conturi din străinătate. Președintele SUA, Donald Trump are de gând să impună o taxă pentru acești bani reintrați în țară iar Apple ar fi direct afectată. Pe lângă Apple, mai intră la ananghie și Microsoft, Alphabet și Oracle, companii americane ce dețin important capital în conturi din străinătate. Președintele Trump speră ca Apple și ceilalți giganți tech să folosească acei bani pentru a angaja mai mulți muncitori americani dar analiștii sunt sceptici și spun că aceste companii ar prefera mai de grabă să mărească dividendele și să cumpere propriile acțiuni sau chiar să cumpere alte companii cu totul.

Această sumă de 246 de miliarde de dolari este mai mare decât produsul intern brut al Finlandei, Chile, Bangladesh și al altor 145 de state din lume.

Previous articleRomânia, punct forte al roboticii în Europa
Next articleApartamente pentru pisici. În Asia există un trend pisicesc aproape istoric…
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here