Home Diverse România, punct forte al roboticii în Europa

România, punct forte al roboticii în Europa

668
0
România

Suntem de foarte multe ori tentați să spunem că în România nu se produce nimic, că în România s-au dărâmat toate fabricile construite pe vremea lui Ceaușescu, că în România toate sunt nasoale și gri. Ei bine, în ultimii ani lucrurile par să se schimbe, România începe să devină un punct din ce în ce mai important în industria IT și asta nu înseamnă doar rețele de calculatoare sau administratori de rețea. De exemplu, Teamnet reprezintă o companie românească capabilă să construiască aparate de zbor de mici dimensiuni în parteneriat cu firme mamut precum Airbus.

Este vorba despre niște drone care pot fi folosite în supravegherea frontierelor și nu numai. De asemenea, tot cei de la Teamnet România au proiecte de roboți capabili să conducă cercetări sau explorări subacvatice, proiecte numite SWARMS despre care foarte puțini români au auzit.

Acestea fiind spuse, cred că în următorii 10 ani Teamnet România și multe alte companii din acest domeniu IT foarte vast vor ieși la rampă și vor deveni parteneri de nădejde în producția de roboți în Europa și în întreaga lume. Asistăm la o perioadă de tranziție care se apropie într-un fel de final și la capăt de drum, companii precum Teamnet vor avea o activitate mult mai vizibilă.

E greu să vorbești pozitiv despre o țară atât timp cât întotdeauna sunt scoase prin presă lucruri ce aduc neliniște și indignare. Se pare că aceste lucruri negative atrag publicul din România mai mult decât cele pozitive. Mereu părem a fi genul de oameni cărora ne place să suferim, care niciodată nu avem un cuvânt bun de spus.

Ei bine, când perioada de tranziție despre care vă povesteam mai devreme se va fi terminat, cred că românii vor avea puterea să vadă și pozitivitate, vor fi încurajați și de aceste mici firmulițe românești care acum par plăpânde, însă în timp vor deveni la fel de puternice precum Tesla sau SpaceX ale celebrului Elon Musk.

Atunci când auzi că există în România companii precum Teamnet, parcă ți se umple sufletul de bucurie și începi să crezi că se poate și la noi, nu doar la alții.

Previous articleUnei femei vegetariene i s-a respins cererea pentru cetățenie în Elveția din pricina ideilor foarte pronunțate pentru protecția animalelor
Next articleApple deține 246 de miliarde de dolari cash, aproape în întregime în afara Statelor Unite
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here