Crescătoria de prepelițe reprezintă un business destul de interesant în România. Știm cu toții faptul că ouăle de prepeliță sunt foarte benefice pentru organism, fiind folosite și în anumite tratamente mai mult sau mai puțin naturiste. Apoi, carnea de prepeliță este mult mai bună față de cea de porc cu care am fost cu toții obișnuiți. Pentru că foarte mulți români și-au încropit pe la țară o mică crescătorie de prepelițe (sau chiar la oraș), pentru vânzare de ouă sau păsări sau pentru consum intern, vom vedea în cele ce urmează cum se pot îmbunătăți condițiile astfel încât prepelițele să se simtă cât mai bine și să fie cât mai fericite. Și fiind fericite, și productive.
În primul rând, un lucru pe care foarte multă lume îl omite încă din start. Cușca. Cușca în care țineți prepelițele trebuie să fie suficient de mare astfel încât păsările să nu se simtă supra aglomerate. De drept, nu au nevoie nici de cuști foarte mari, dar încercați pe cât posibil să nu le înghesuiți. Nici o pasăre, fie ea și găină, nu va da randament atunci când va fi stresată de un spațiu insuficient sau de o suprapopulare a cuștii. Străinii nu au fost nebuni când au spus că găinile care stau în spații lejere sunt cele mai productive și fac cele mai bune ouă. Nu e de glumă cu chestia asta și sunt sigur că dacă vă apucați de treaba asta pe la țară, veți găsi spațiul necesar.
În al doilea rând, mare atenție la materialul cu care delimitați cuștile. Nu puneți sârmă, nu puneți garduri. Cel mai bine este să cumpărați voliere pentru păsări de la romnets.ro. Aceste voliere sunt special concepute pentru crescutul păsărilor (inclusiv al prepelițelor) și pot fi comandate exact pe mărimea dorită. Prepelițele nu se pot lovi în ele, nu ruginesc, sunt ideale.
De asemenea, aceste voliere disponibile pe romnets.ro sunt protejate UV, așa că nu vă veți trezi cu pagube din pricina faptului că a bătut soarele prea tare anul în curs. De asemenea, le mai recomand pentru că au sfori pe fiecare latură și astfel, devine foarte simplă delimitarea spațiului și aranjarea propriu zisă. Știu că pe la țară fiecare se descurcă cum poate, dar uneori e mai bine să cumpărăm materiale profesionale, special destinate acestui tip de activitate.