Home Tehnologie În SUA, livrările de colete se vor face cu roboți

În SUA, livrările de colete se vor face cu roboți

950
0

Cel mai noi poștași din Redwood City, California, și din Washington, D.C.  nu sunt persoane, ci roboți cu 6 roți. La începutul lunii februarie, Postmates, o companie startup de coletărie va începe testele cu roboți în Washington, D.C., în timp ce DoorDash va încerca ceva similar în Redwood City.

Companiile care vor primi comenzile pe timpul zilei vor trimite pur și simplu niște roboți pe stradă care vor merge nestingheriți pe trotuare. Deocamdată,  Starship Technologies, compania care fabrică roboții, va avea câte un angajat ce se deplasează în spatele robotului pentru a-l asigura pe parcursul călătoriei și, bineînțeles, pentru a răspunde întrebărilor cetățenilor curioși.

Starship Technologies, condusă de cei care dețin și Skype, au trimis pe străzi anul trecut roboți care au parcurs 16.000 de mile și asta nu doar în SUA, ci și în țări precum Marea Britanie, Germania, Elveția și Estonia din Europa. The DoorDash și Postmates sunt de fapt primele parteneriate cu Statele Unite.

„SUA este de vis, din perspectiva unui robot pentru că are niște trotuare foarte bune. Să plimbi un asemenea robot pe străzile din Londra este un adevărat coșmar” Spune Allan Martinson, COO Starship Technologies.

5 roboți vor opera în Washington și 10 roboți vor opera în Redwood City. Roboții vor fi folosiți pentru livrările care vor fi mai aproape de o milă, 1.6 kilometri. Aceștia au aceeași viteză de deplasare cu a oamenilor, făcându-i oarecum ineficienți pentru drumurile lungi.

„Dacă locuiești la 1.5 kilometri de un restaurant și comanzi ceva de 5 dolari, va fi foarte probabil să vină un robot să-ți aducă mâncarea” spune Stanley Tang, cu fondator pentru DoorDash, care a mai afirmat că nu știe dacă livrarea cu acești roboți va fi mai scumpă sau mai ieftină față de metodele de livrare obișnuite dar nici una dintre cele două companii nu vor avea tarife mai mari față de competiție.

Previous articleAi nevoie de bani? Iată de unde poți face rost simplu și rapid
Next articleMarocul primește primul tren de mare viteză din Africa
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here