Zilele căruciorului cu rotile standard s-ar putea să fie numărate. Benjamin Hubert a adus la realitate primul cărucior cu rotile conceput cu ajutorul unei imprimante 3D.
Pentru milioane de utilizatori, un scaun cu rotile care nu corespunde dimensiunilor poate să fie incomod, greu de utilizat și destul de chinuitor. Se pare însă că aceste lucruri vor deveni doar o poveste, întrucât lumea imprimantelor 3D a devenit un pic mai reală.
Agenția lui Benjamin Hubert, pe nume Layer, folosește tiparul 3D pentru a imprima informații biometrice. Această tehnologie permite echipei de design să creeze cărucioare cu rotile care se potrivesc perfect corpului celui care-l dorește, cărucioare foarte rezistente și durabile.
„Acest obiect e mai bun, scade rata accidentărilor și oferă mai mult confort celor care au nevoie de asemenea cărucioare” spune Hubert.
Rășina și plasticul folosite drept materiale pentru cărucioare absorb șocurile iar designul este conceput în așa manieră încât să existe un centru de gravitație mai bun. Layer, care este o companie ce produce de obicei mobilă pentru case, și-a îndreptat atenția către aceste proiecte pentru că au un impact social mult mai mare. Astfel, există chiar și o aplicație prin intermediul căreia se pot comanda cărucioare cărora li se pot adăuga elemente, se pot alege modele sau culori.
„Este o zonă cu multă încărcătură emoțională și ne-am dat seama de acest lucru în momentul în care am început să testăm cărucioarele cu oameni ce aveau nevoie de ele. Opiniile acestora au fost mai mult decât importante pentru a putea să aducem un produs superior” spune Hubert.
De exemplu, un tânăr care are probleme cu coloana ar avea nevoie de un scaun cu spătar mai înalt, în timp ce un tânăr care și-a pierdut picioarele un scaun cu echilibru mai bun.