Home Tehnologie Facebook relansează Trending Topics pentru a stopa răspândirea știrilor false

Facebook relansează Trending Topics pentru a stopa răspândirea știrilor false

788
0
Trending Topics

Secțiunea Trending de pe Facebook primește un upgrade care ar putea opri răspândirea știrilor false pe platformă. În loc de afișarea informației în zona Trending bazându-se pe totalul persoanelor care discută despre aceasta, rețeaua de socializare a anunțat miercuri că de acum înainte se va lua în calcul și modul în care se discută despre această informație.

Astfel, în funcție de câte articole au fost publicate pe acel subiect, se va calcula volumul de conversație din jurul lor. Mișcarea vine pe măsură ce Facebook a fost acuzată de multe ori că nu face nimic pentru a potoli într-un fel invazia de propagandă falsă pe platforma. Milioane de utilizatori au fost influențați de știri false despre politicieni prin intermediul Facebook, în timpul campaniei electorale pentru SUA din 2016.

În plus, știrile servite prin intermediul acestei secțiuni nu vor mai fi afișate pe baza intereselor utilizatorilor. În schimb, membrii Facebook  vor vedea aceleași subiecte populare ca toți ceilalți din acea țară ca parte a unui efort de a menține știrile consistente în secțiune.

Un  purtător de cuvânt Facebook spune că intenția companiei este să prevină răspândirea știrilor false și a SPAM-ului prin intermediul algoritmului său. Această schimbare a modului de afișare a știrilor importante este un pas în față  în rezolvarea acestor două probleme. Facebook de asemenea a semnat o serie de parteneriate cu organizații ce verifică anumite evenimente manual apoi marchează informațiile de pe Facebook drept false. Articolele marcate drept false vor conține dedesubt niște etichete precum “Disputed by 3rd Party Fact-Checkers”.

Știrile apărute în Trending Topics vor include o descriere astfel încât utilizatorii să știe exact ce conține, înainte să dea click.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here