Home Editorial sau Guest Post Cum folosesc fetele social media pentru a-și crește sau degrada imaginea

Cum folosesc fetele social media pentru a-și crește sau degrada imaginea

857
0
social media

Pentru adulți, nu există o lege care să ne oblige să pozăm un selfie înainte sau după orice activitate pe rețelele de socializare, dar pentru copii, este absolut obligatoriu. Aceste like-uri, thunbs-up sau comentarii de laudă pe care aceștia le primesc încep să construiască o altfel de imagine asupra sinelui pentru cei mici, în special pentru fete.

Ceea ce a început drept un procedeu amuzant, răspândirea experiențelor, se poate transforma într-o obsesie pentru continuă validare ce poate distruge imaginea de sine a copiilor și adolescenților.

Copiii se compară unul cu celălalt de ani de zile, încă de când existau doar ziare, fără internet iar în ziua de azi aceste comparații au devenit un adevărat fenomen. Noi studii aduc la iveală efectele social media asupra modului în care copiii se văd pe ei înșiși. De exemplu, un studiu Common Sense numit Children, Teens, Media, and Body Image a scos în evidență faptul că mulți adolescenți care sunt activi online se tem de modul în care sunt percepuți de ceilalți tineri, în special fetele.  35% dintre cei chestionați se tem de faptul că oamenii or să vadă pozele lor în care se consideră ne atrăgători, 27% dintre ei se simt stresați de modul în care arată în fotografii și 22% dintre ei se simt aiurea în momentul în care pozele lor sunt ignorate de prietenii de pe Facebook.

Dacă ești părinte și crezi că Facebook îți transformă copilul, încearcă să vorbești cu el despre pozele pe care le postează. Întreabă-l cum se simte atunci când primește sau nu like-uri la poze pentru că aceste like-uri sunt de fapt o validare pe care o așteptă dar de care în realitate nu are nevoie, este o validare inutilă.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here