Home Lifestyle 5 cele mai frumoase locuri din India

5 cele mai frumoase locuri din India

1737
0
India

India poate candida cu siguranță pentru titlul de cea mai colorată țară din lume. Are peisaje incredibile, lacuri remarcabile munții Himalaya în nord care sunt întotdeauna acoperiți cu zăpadă. În India veți vedea de asemenea festivaluri destul de sălbatice, mausolee romantice și unele dintre cele mai agitate orașe ale lumii. În plus, această țară de mari dimensiuni din Asia sărbătorește pe 26 ianuarie Ziua Republicii, pe care nu ar trebui nici în ruptul capului să o ratezi dacă ai de gând să călătorești în India. Să vedem așadar 5 cele mai frumoase locuri din India.

5 cele mai frumoase locuri din India

Parcul Național Valea Florilor, Uttarakhand – descoperit de un călător în anul 1931, valea este ascunsă în munții Himalaya. Valea este de asemenea ocrotită de UNESCO și este recomandată vizitarea ei în lunile de vară, între iulie și octombrie.

Hawa Mahal, Jaipur, Rajasthan – construit în 1799 drept o extensie a Palatului Regal Jaipur. Hawa Mahal sau în traducere Palatul Vânturilor, a fost proiectat inițial cu scopul de a permite femeilor să vadă ce se petrece în stradă, fără ca ele să poată fi văzute din stradă.

Valea Nubra, Ladakh – una dintre cele mai incredibile locații din India. Ladakh nu reprezintă altceva decât niște văi care despart munți destul de falnici. La poalele acestora, Râul Shyok își face drum  prin nordul Ladakh.

Adalaj Stepwell, Adalaj, Ahmedabad – construit într-un stil arhitectural indo-islamic, avem de-a face cu un depozit de apă pe 5 etaje construit în anul 1499. Înăuntru există încăperi sculptate cu diverse simboluri pe pereți, simboluri precum păsări, flori sau scene mitologice.

Agatti, Lakshadweep – localizată la 460 de kilometri de coasta Kochi, insula Agatti face parte din Lakshadweep – cea mai mică unitate teritorială din India. Plajele sale acoperite cu nisip alb, recifurile de corali  și apele turcoaz transformă acest loc într-unul excelent pentru vacanțe. Turiștii au nevoie totuși de viză aici.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here