Home Lifestyle Viața în Antarctica în viziunea fotografului Ben Adkison

Viața în Antarctica în viziunea fotografului Ben Adkison

780
0
Ben Adkison

Fotograful Ben Adkison a ajuns în Antarctica. Jobul său l-a purtat prin toată lumea și iată că acum a ajuns într-unul dintre cele mai izolate zone din lume. În timp ce lucra pentru National Science Foundation în cercetarea securității pe gheață și pentru centrul McMurdo Station drept cercetător american al Antarcticii, fotograful din Montana a avut grijă să tragă câteva cadre senzaționale pentru propria pasiune, imagini pe care le aveți și voi afișate mai jos.

Ghețarii din antarctica reprezintă un mediu care se schimbă rapid. Ei se mișcă zilnic din pricina vânturilor sau a curenților oceanici, a temperaturilor sau a mareelor care se schimbă constant. Există două tipuri de gheață în Antarctica, gheața plutitoare și cea rapidă. Gheața plutitoare este formată din bucăți care plutesc și care dansează în funcție de valuri. Gheața rapidă este cea care rareori este vizitată dar este la fel de interesantă precum cea care plutește.

Gheața rapidă se adună în jurul liniilor de coastă și stă acolo până târziu în vară când temperaturile cresc iar valurile o sparg și o duc în alte părți. Într-un final, gheața rapidă se topește. Stația de cercetare McMurdo se află la o distanță de 4000 de kilometri de sudul Noii Zeelande  și este cea mai mare din totalul celor 3 baze administrate de National Science Foundation.

În prima parte a verii, din octombrie până în decembrie, se transportă echipamentele de cercetare către baze, echipamente necesare pentru teste legate de dinamica gheții  și pentru investigarea vieții sălbatice existente pe ghețari.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here