Home International Primul tren de marfă din China care a ajuns la Londra

Primul tren de marfă din China care a ajuns la Londra

809
0
tren de marfă din China

Cel mai lung drum parcurs vreodată de un tren, dintr-o singură cursă, a ajuns la final. Primul tren de marfă chinezesc a ajuns în Marea Britanie la Londra chiar miercuri, la 3 săptămâni de la plecarea din portul chinezesc Yiwu. Drumul a însumat 12.800 kilometri.

„Sperăm ca acest tren să îmbunătățească relațiile comerciale între China și Marea Britanie” spune Richard Doubtfire, director naval la Brunel Shipping & Liner Services, una dintre cele două companii britanice care s-au ocupat de transportul trenului cu pricina.

Trenul China Railway Express a părăsit Yiwu pe data de 1 ianuarie. A trecut prin Kazahstan, Rusia, Belarus, Polonia, Germania, Belgia și Franța în cele 18 zile de călătorie înainte să intre în Marea Britanie via Eurotunnel.

Trenul a fost de asemenea expediat cu 34 de vagoane de marfă printre care amintim haine, valize și alte mărfuri fabricate în China. Acest tren va avea o rută săptămânală asemenea trenurilor China Railways ce operează deja în Germania și Spania. Ruta Yiwu – Madrid este de asemenea cea mai lungă rută de tren din lume la ora actuală.  În timpul călătoriei, locomotivele trebuise schimbate din pricina racordurilor electrice de diferite modele pe care acestea le folosesc, specifice fiecărei țări.

Londra este cel de-al 15-lea oraș european care a fost adăugat rutelor trenurilor chinezești de peste ocean, potrivit unei declarații China Railway. Ruta Yiwu-Londra face parte din proiectul chinezesc intitulat “One Belt One Road” și este asemănată cu Drumul Mătăsii, o rută de comerț foarte importantă în istoria mondială.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here