Home International Peste 20 de pompieri au murit în timpul unei intervenții în Teheran

Peste 20 de pompieri au murit în timpul unei intervenții în Teheran

790
0

Peste 20 de pompieri și-au pierdut viața la Teheran joi, după ce o clădire înflăcărată s-a prăbușit peste ei în timp ce aceștia încercau s-o stingă.

„Colegii noștri de la departamentul de pompieri și-au pierdut viețile încercând să salveze oamenii aflați în cădirea incendiată” spune Mohammad Baqer Ghalibaf de la Iran News Network.

În dimineața zilei de joi, purtătorul de cuvânt al departamentului de pompieri din Teheran, Jalal Maleki a spus către IRINN faptul că 20-30 de pompieri se aflau la etajul al treilea al clădirii Plasco în momentul în care aceasta s-a prăbușit. De asemenea, alți 35 de pompieri sunt dați dispăruți iar echipele de căutare fac eforturi pentru a-i găsi. Nu se cunoaște deocamdată nici cauza incendiului nici motivul pentru care clădirea Plasco s-a dărâmat pur și simplu.

Jurnaliștii veniți la fața locului au spus că poliția și alți oameni cu uniforme de securitate au blocat accesul în zonă și nu mai permit nici măcar mașinilor să treacă în acea regiune. De asemenea, aceiași jurnaliști au spus că după tragedie, câțiva pompieri încercau să-și scoată colegii de sub dărâmături dar nu au fost lăsați de către superiorii lor, superiori care le-au găsit alte sarcini.

Agenția de știri Fars din Iran a transmis faptul că această clădire Plasco – o clădire comercială dintre cele mai vechi din țară – nu mai există.

Agenția de presă oficială a Iranului, IRNA a citat pe șeful Departamentului de Urgență din Teheran și a spus că 70 de persoane au fost rănite în acest incendiu. Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Urgență din Teheran, Hassan Abbasi, a spus pentru CNN faptul că dintre cei 70, doar 23 au fost grav răniți și transportați de urgență la spital, 47 având traumatisme minore.

Vom reveni și cu cifre despre cei morți în această tragedie când vor fi anunțate oficial.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here