Home Economic India ar putea renunța la plățile cu cardul până în 2020

India ar putea renunța la plățile cu cardul până în 2020

968
0
plățile cu cardul

Dacă ai crezut că decizia Indiei de a interzice 86% din totalul banilor cash de pe piață este o idee proastă, stai să o auzi pe următoarea. Guvernul  a anunțat joi faptul că țara ar putea elimina complet nevoia de cărți de credit și implicit de ATM-uri chiar în următorii 3 ani dacă se va trece la plățile biometrice. Amitabh Kant spune că inclusiv metodele de plată electronice vor fi depășite până în anul 2020. În schimb, indienii vor putea face tranzacții cu degetul sau cu ochii.

„Fiecare indian va fi un ATM ambulant” spune Kant în cadrul World Economic Forum din Davos. Dacă acest lucru se va întâmpla, va deveni cu siguranță cel mai mare pas tehnologic  în istoria umanității.

Arundhati Bhattacharya, șeful State Bank din India, este de acord cu faptul că o asemenea schimbare poate fi posibilă.

„Este o tehnologie care poate fi implementată” spune aceasta, menționând faptul că aproape 1.1 miliarde dintre cei aproape 1.3 miliarde de indieni  și-au înregistrat deja datele biometrice prin intermediul unui program de identificare unic al guvernului. În acest moment, guvernul indian testează o aplicație de plată care folosește date biometrice prin intermediul unui scanner de amprentă ce costă undeva la 20 de dolari.

India a interzis deja bancnotele de 500 și 1000 de rupee, încă din 8 noiembrie. Cele două bancnote erau folosite la aproape orice tranzacție din India  iar decizia a lovit greu pe cei care făceau tranzacții cash, aproape 90% dintre comercianți.

Pe lângă faptul că interzicerea bancnotelor reduce evaziunea fiscală și spălarea de bani, va ajuta India să devină o țară în care nu se folosesc bani și astfel, se va reduce corupția. De când cele două bancnote au fost interzise, plățile cu cardul au crescut semnificativ dar nu pot fi implementate așa cum trebuie din pricina faptului că 70% dintre indieni nu au nici măcar telefoane mobile.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here