Home International Cel mai periculos job din lume: Căștile Albe

Cel mai periculos job din lume: Căștile Albe

1207
0
Căștile Albe

Hala Gorani își aduce aminte orașul Aleppo înainte de izbucnirea războiului civil din 2011. Evident, după ani de bombardamente lucrurile s-au schimbat la 180 de grade. O parte din estul orașului a fost distrus complet, grămezi de moloz acoperă străzile, oamenii și-au pierdut casele iar o mare majoritate a populației a căzut victimă unui război la care nimeni nu a vrut să participe și de care nu au putut să scape. Regimul sirian  a afirmat că a reușit să recupereze orașul Aleppo din mâinile rebelilor complet în data de 22 decembrie 2016, după 4 ani de ofensivă. În timpul asaltului, au apărut mii de refugiați care au fugit din oraș.

După ce orașul a ajuns în mâinile Guvernului, a existat și punct final pentru voluntarii organizației  Syria Civil Defence. Acești voluntari sunt supranumiți Căștile Albe și sunt de departe cei mai admirați voluntari din lume la ora actuală. Misiunea lor era ajutorarea civililor prinși sub dărâmături după bombardamentele din Aleppo sau din alte orașe siriene. Să scoți supraviețuitori de sub dărâmături într-o zonă de conflict, este de un pericol inimaginabil pentru unii.

„Să faci parte din Căștile Albe în Siria a fost de multe ori o meserie intitulată drept ea mai periculoasă din lume. Nu există nimic mai periculos decât să încerci să scoți de sub dărâmături oamenii înainte de sosirea celui de-l doilea raid aerian. Și nu știai niciodată când sau dacă vine.” Spune Gorani.

Voluntarii Căștilor Albe s-au avântat într-un asemenea loc și într-un asemenea mediu fiind conștienți de faptul că s-ar putea ca ei înșiși să fie victimele războiului civil din Siria, război care a tocat deja 470000 de vieți doar până în 2015.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here