Home Diverse 3 motive pentru care ar trebui să investești în optimizare SEO pentru...

3 motive pentru care ar trebui să investești în optimizare SEO pentru magazinul tău

1027
0
optimizare SEO

Deși în ziua de azi nu e atât de dificil să pui bazele unui magazin online, greul începe în momentul în care vei fi nevoit să faci rost de clienți și aici ai două mari variante: ori mergi pe Adwords, ori te apuci din timp să investești în optimizare SEO.

Dacă mergi pe Adwords vei avea într-adevăr clienți mult mai repede pentru că practic, Google îți pune niște linkuri către magazinul tău instant în motorul de căutare, pe când optimizarea SEO durează uneori și săptămâni bune pentru că linkurile provenite din campanie sunt indexate natural, la câteva zile distanta. Adwords este metoda preferată de majoritatea românilor pentru că așa suntem noi, genul acela de oameni care dorim rezultate instant iar Adwords aduce asemenea rezultate dar din păcate nu sunt acele rezultate pe care un antreprenor adevărat le caută.

Un antreprenor vrea lucrurile să se întâmple natural, nu artificial și forțat. Astfel, optimizarea SEO este singura soluție care-ți poate face rost de o poziție bună în Google venită cât se poate de natural. Există de fapt 3 motive principale pentru care ar trebui să investești în optimizarea SEO, după cum urmează:

  1. Traficul pe site-ul tău nu scade după terminarea campaniei. Cu Adwords, în momentul în care ai finalizat campania și nu ai mai investit bani, vei avea 0 vizite, deci 0 clienți. Depinzi foarte mult de bugete. Optimizarea SEO însă, oferă vizite și după ce campania se va fi terminat. Linkurile rămân pe blogurile celor care participă la campanie ani de zile. Traficul va fi unul constant și după.
  2. Costurile pe termen mediu și lung sunt mai mici. Dacă stai să te gândești mai bine, optimizarea SEO este oarecum mai costisitoare la început pentru că e nevoie de o campanie solidă capabilă să ducă site-ul pe prima pagină. Cu timpul, dacă apelezi la o firmă capabilă să facă o campanie cu bloguri de calitate, vei urca chiar și pe prima poziție cu costuri chiar mai mici. Cu cât vei avea mai multe linkuri bune, de calitate, cu atât te vei menține mai sus pe poziții, pentru mai mult timp. După ce aceste linkuri de calitate vor fi indexate (ceea ce poate dura), nu vei mai avea nevoie de o campanie atât de „în forță”.
  3. Optimizarea SEO ajută și la reputație. Numele tău rămâne în Google prin intermediul articolelor scrise pe bloguri în timpul campaniei. Astfel, numele tău nu dispare pur și simplu complet din Google în momentul în care închei campania. După cum spuneam mai devreme, linkurile către magazinul tău rămân în Google ani de zile după finalizarea campaniei SEO.

Rămâne la aprecierea voastră care variantă o doriți, însă sfatul meu este să optați pentru optimizare SEO.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here