Home International Au apărut 6 supraviețuitori în hotelul îngropat de avalanșa din Italia

Au apărut 6 supraviețuitori în hotelul îngropat de avalanșa din Italia

873
0

Echipele de salvare au găsit 6 supraviețuitori sub zăpadă în zona hotelului din Italia îngropat de avalanșă, spune Luca Carie, oficial al departamentului de salvare. Acesta mai spune că încă nu au ajuns la cei 6 dar sunt în contact cu aceștia. În total, peste 30 de persoane sunt prinse în hotelul cu pricina din centrul Italiei la mai bine de o zi după ce clădirea a fost îngropată de o avalanșă.

Doi oameni au murit după ce hotelul de patru stele Rigopiano aflat la baza muntelui Gran Sasso (135 km nord de Roma) a fost complet înghițit de zăpadă, în urma acelor cutremure celebre.

„Există mulți morți” spune salvatorul Antonio Crocetta pentru CNN. Oficialii spun că unii au reușit să supraviețuiască datorită pungilor de aer existente în clădire în momentul în care aceasta a fost înghițită de zăpadă. Din păcate, cei care dau semne de viață sunt foarte puțini la număr. „noi îi strigăm, dar nimeni nu răspunde” afirmă alt salvator.

Condițiile atmosferice sunt încă nefavorabile iar echipele de salvare au fost nevoite să suspende căutările între 2 AM și 7 AM pentru că riscau să provoace o altă avalanșă. Căutările au fost reluate noaptea trecută, în speranța că există oameni încă vii. Ministrul de Interne italian, Maro Minniti, întâmpinat de reporteri în apropierea orașului Penne, spune că familiile celor dispăruți încă mai speră la o minune. Cu toate acestea, șansele să existe foarte mulți supraviețuitori sunt minime.

2 oameni au fost salvați înainte de apariția acelei grupe de 6, de către Protecția Civilă. Unul era un turist venit în concediu, prins de avalanșă în parcare în timp ce-și lua pastilele din mașină. Deocamdată nu se știe nimic despre soția sa de naționalitate română și nici despre copiii lor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here