Home Lifestyle Dormitoare fantastice în viziunea lui Jeeyoung Lee

Dormitoare fantastice în viziunea lui Jeeyoung Lee

950
0
Jeeyoung Lee

Artista coreeană Jeeyoung Lee creează lumi tri-dimensionale de-a dreptul fantastice. Cu experiență în design și fotografie, Lee reușește acum să surprindă propriile vise , experiențe, memorii și emoții în portretele seriei „Stage of Mind”. Pe lângă aceste portrete, în ultima sa lucrare intitulată „La Vie en Rose”, Lee a desenat punând baza pe un proverb coreean care spune „Viața e un drum plin de spini” și a sculptat spini din rășină și ghips.

„Tot ce mă înconjoară reprezintă o sursă de inspirație pentru mine” spune Lee.

Lee se fotografiază pe sine în fiecare portret și devine astfel caracter principal. Pentru o asemenea capodoperă, ea are nevoie de 2-3 luni pentru a o putea duce la bun sfârșit. Durează destul de mult pentru că după spusele ei, contează foarte mult luminile, materialele folosite care nu se găsesc oriunde. Astfel, operele sale au prețuri care variază între 2000 și 7500 de dolari.

„Procesul de creație este un act de disciplină și de antrenament. Nu aș putea transmit la fel de multă emoție prin intermediul Photoshop” spune Lee.

Ultima ei imagine, expusă la Gallery Go în Coreea, reprezintă o cameră (dormitor) prin care autoarea vrea să surprindă starea psihologică a celui care o locuiește. Toate lucrările lui Lee au influențe coreene, cu toate că ea încearcă să se desprindă de ele și să facă o artă cât mai neutră. Cu toate acestea, artista are câtva lucrări precum “Nightscape”, “Resurrection” sau “Treasure Hunt” care exact asta scot în evidență, influențele culturale coreene ale subconștientului ei. De exemplu, florile de lotus din “Resurrection” sau petalele florilor din “Loveseek” sunt făcute din Hanji, o hârtie colorată tradițională Coreei.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here