Home Diverse Cât costă anvelopele noi și de ce românii nu se înghesuie să...

Cât costă anvelopele noi și de ce românii nu se înghesuie să le cumpere?

995
0
anvelopele noi

În România foarte puțini sunt cei care investesc în anvelope noi și există multe motive pentru care se întâmplă acest lucru: inconștiența, proasta documentare, comoditatea uneori și așa mai departe. Ei bine, cei mai mulți dintre cei care preferă anvelopele second hand se plâng de faptul că anvelopele noi sunt prea scumpe pentru puterea lor de cumpărare dar oare așa să fie?

Dacă stai puțin să faci un calcul, adevărul este undeva pe la mijloc iar în cele ce urmează vom vedea două motive pentru care românii nu se înghesuie să investească în anvelope noi.

Primul motiv se leagă de faptul că românii își cumpără întotdeauna mașini pe care nu le pot întreține. Discutăm despre mașini puternice care au jante pe 16, 17 inci sau chiar peste dacă ne gândim la SUV-uri. Este evident că pentru o jantă de 18 inci, prețul celui mai ieftin cauciuc va fi unul ridicol de 300 de lei, dublu față de prețul unei anvelope de calitate pentru un autoturism simplu cu jante de 13 – 15 inci. E clar că atunci când o să ai nevoie de cauciucuri noi pentru mașina ta, de iarnă și de vară, o să scoți din buzunar 300 X 8 cauciucuri =  2400 RON. Așa e când îți cumperi o mașină pe care nu o poți întreține, ajungi să cumperi cauciucuri la mâna a doua.

Al doilea motiv principal pentru care românii nu se înghesuie să cumpere cauciucuri noi pentru ale lor mașini se leagă de conștiință. Atât timp cât ei se vor duce buluc să cumpere gunoaiele aruncate la tomberon de străini, aduse cu dubele în țară de românii șmecheri și vândute apoi drept cauciucuri second hand doar ca să cape de o eventuală amendă, e clar că anvelopele noi vor fi pe plan secundar. Românul e genul acela de om care niciodată nu crede că lui i se poate întâmpla ceva nasol din pricina faptului că nu are cauciucuri bune. El va continua să gonească cu mașina lui cu mult peste limita legală de viteză, cu niște cauciucuri second hand consumate în proporție de 70% fără să ia în calcul probabilitatea de a ieși în decor cu mașina din pricina instabilității cauzate de lipsa aderenței.

Există destul de multe magazine online precum www.anvelomag.ro prin intermediul cărora se pot cumpăra toată gama de anvelope noi, de vară sau de iarnă, la prețuri mai mult decât bune și cred că românii ar trebui odată pentru totdeauna să își schimbe un pic mentalitatea cel puțin atunci când vine vorba despre propria lor siguranță. Cauciucurile, fie ele de vară fie de iarnă, trebuie să fie în parametri normali. Dacă tu le cumperi la mâna a doua după ce au zăcut prin tomberoane ani de zile, e clar că nu vei avea nici cauciucuri de calitate nici cauciucuri în stare optimă din punct de vedere al compoziției, deci nesigure.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here