Home Uncategorized Alerta de Tsunami pornită după cutremurul de 7.9 grade din Papua Noua...

Alerta de Tsunami pornită după cutremurul de 7.9 grade din Papua Noua Guinee a fost anulată

687
0

După cutremurul de 7.9 grade ce a lovit Papua Noua Guinee sâmbătă noapte, au fost emise câteva avertizări de Tsunami, însă din fericire, nici una dintre ele nu s-a adeverit. Astfel, în acest moment alertele au fost anulate complet.

Cutremurul s-a petrecut la o distanță de 45 de kilometri în largul oceanului, la est de insula New Ireland cunoscută și sub denumirea de Latangai. Cutremurul a avut loc la ora 8:81 PM potrivit US Geological Survey. În acest moment nu se cunosc valoarea pagubelor.

Alun Beck, proprietarul resortului Treehouse Village de pe insula New Ireland spune că el nu a simțit absolut nimic. În acel moment era la pescuit de rechini. A aflat de cutremur două ore mai târziu din social media și nu a raportat nici o pagubă. Pericolul unui Tsunami era destul de mare pentru Insulele Solomon, Pohnpei, Chuuk, Indonezia, Nauru, Kosrae și Vanuatu.

Cercul de Foc al Pacificului

Papua Noua Guinee se află în interiorul celebrului Cerc de Foc, o zonă seismică ce cuprinde foarte mulți vulcani activi la marginea Oceanului Pacific. Este o zonă destul de vastă unde se produc 90% din totalitatea cutremurelor din lume. Cercul, este mai de grabă o formă de potcoavă și include peste 400 de vulcani subacvatici. Acesta se întinde pe o distanță de 40.000 de kilometri din Noua Zeelandă prin Japonia, strâmtoarea Bering și până în America de Sud.

În această regiune, cutremurele sunt ceva la ordinea zilei, foarte comune, la începutul lunii decembrie a mai fost un cutremur de 7.8 grade în apropierea Insulelor Solomon. Cutremurul din 9 decembrie a fost cel mai lung și cel mai puternic potrivit lui Tali Hong din Honiara (capitala Insulelor Solomon).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here