Home Diverse Vrei să-ți deschizi o patiserie? Iată 5 sfaturi utile care-ți vor asigura...

Vrei să-ți deschizi o patiserie? Iată 5 sfaturi utile care-ți vor asigura succesul

3438
0
patiserie

România a devenit în ultimii ani o țară a micilor antreprenori pentru că majoritatea oamenilor inteligenți s-au săturat să fie sclavi pe plantația patronilor și au decis să înființeze propriile firme, prin intermediul cărora să profeseze și să producă lucruri cu care erau deja familiarizați.

Este de înțeles, e mult mai ok să lucrezi pentru tine decât să lucrezi pentru alții. Vei câștiga mai mulți bani și vei muncii doar pentru tine, fără să mai fii sluga nimănui.

Cele mai des întâlnite afaceri care s-au deschis în ultima vreme sunt cele cu patiseriile. Din punctul meu de vedere, patiseria sunt genul acela de business care va funcționa dacă ai vad comercial și dacă te vei strădui să fii un pic mai serios decât concurența. Patiseria este genul de business care poate aduce mai mult profit decât alte afaceri mult mai elaborate dar pentru ca acest lucru să se întâmple, este nevoie să îndeplinești simultan 5 condiții. Eu le mai numesc și sfaturi.

Iată 5 sfaturi utile care vor asigura succesul patiseriei tale

  1. Trebuie să ai vad comercial. Degeaba îți deschizi o patiserie pe o stradă plină de case pe care trec 4 persoane în 6 ore. Caută să închiriezi un spațiu în zona pieței sau a centrului.
  2. Trebuie să ai cuptoare bune. Aceste cuptoare folosite în patiserii sunt speciale și pot fi cumpărate de la firme care se ocupă cu dotarea HORECA. Ai grijă să fie noi și performante.
  3. Trebuie să ai oameni calificați. Încearcă pe cât posibil să angajezi la început oameni care știu ce au de făcut, măcar până când afacerea prinde coajă. Ulterior vei putea să formezi pe alții.
  4. Trebuie să plătești bine oamenii. Nu proceda cu oamenii cum au procedat patronii cu tine, nu trebuie să devii omul de care ai fugit. Plătește omenește și respectă angajații, altfel ei vor pleca.
  5. Trebuie să ai ceva în plus față de concurență. Dacă ai de gând să vii cu produse identice care abundă în restul patiseriilor, mai bine nu mai deschide. Noutatea îți va aduce succesul.
Previous articleTânăr reținut la Rotterdam. Plănuia un atentat terorist
Next articleCandelabre, marmură și propagandă. Despre metroul din Coreea de Nord
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here