Home WarPress ONU se teme pentru cei 100.000 de civili captivi în Aleppo

ONU se teme pentru cei 100.000 de civili captivi în Aleppo

992
0
Aleppo

Sute de oameni deja au fost dați dispăruți de când  luptele dintre rebeli și forțele guvernamentale s-au intensificat în Aleppo. Vineri, Națiunile Unite a spus că se teme pentru soarta celor peste 100.000 de civili rămași captivi în acest oraș, respectiv în partea de est. Rupert Colville, purtător de cuvânt al ONU susține faptul că pe măsură ce luptele se vor intensifica iar trupele guvernamentale vor avansa tot mai mult către acea regiune din Est, pierderile de vieți omenești vor crește substanțial în tabăra civililor.

„Credem că sunt undeva la 100.000 de civili prinși în acea regiune și alți 30.000 care au fugit către zonele sigure din oraș.” Spune Rupert Colville în timpul unei conferințe de la Geneva. Acesta a mai menționat că aceste statistici nu sunt bătute în cuie, pot să apară fluctuații destul de mari pentru că de exemplu, înainte ca forțele guvernamentale să intre în oraș, aici locuiau undeva la 250.000 de oameni. Problema cea mai mare este că tot mai mulți bărbați sunt dați dispăruți, cu vârste cuprinse între 30 și 50 de ani în timp ce trupele siriene avansează către estul orașului. În același timp, unii civili încearcă să fugă din oraș dar sunt împiedicați să facă acest lucru de către rebeli.

„În ultimele două săptămâni, Fatah al-Sham și Abu Amara au răpit și ucis un număr necunoscut de civili în momentul în care aceștia au cerut să fie lăsați să plece din oraș” mai spune Colville.

ONU este îngrijorată de soarta a cel puțin 150 de activiști care se află în zonele controlate de rebeli din Aleppo. De asemenea, mai există probleme cu alți 500 de oameni care au nevoie urgentă evacuare din cauze medicale iar rebelii nu permit acest lucru și nici nu există spitale în zonă care să trateze. Toți medicii care au rămas au fost obligați să trateze rebelii răniți pe front.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here