Home Tehnologie Ar putea valurile să devină următoarea resursă pentru energii regenerabile?

Ar putea valurile să devină următoarea resursă pentru energii regenerabile?

1063
0
energii regenerabile

Cu siguranță toată lumea este conștientă de faptul că forța valurilor poate să genereze o cantitate foarte mare de energie. Problema care se pune în acest moment este cum reușești să colectezi această energie? Cum să dezvolți o tehnologie care să fie suficient de dură astfel încât să reziste forțelor valurilor și să nu pună în pericol nici un fel de ecosistem?

Ei bine, se pare că o echipă de cercetători din Israel, Yam Pro Energy, crede că poate să ofere o soluție pentru această problemă, crede că poate construi o centrală electrică capabilă să colecteze energia valurilor pe coasta orașului Accra, capitala Ghanei. De ani de zile cercetătorii se chinuie să capteze energia valurilor, fără succes însă. Ideea de energie regenerabilă s-a oprit până acum la panouri solare și la eoliene. Exploatarea oceanelor, care reprezintă 71% din suprafața Pământului într-o manieră 100% ecologică și fără costuri foarte mari ar putea să revoluționeze din temelii ideea de energie regenerabilă.

„Există atât de multă forță în aceste valuri ce poate fi folosită în alimentarea companiilor cu electricitate, așa că dacă vom găsi cea mai bună soluție pentru captarea acestei energii, vom avea foarte mult de câștigat” spune Mark Jacobson, de la Universitatea Stanford și director la The Solutions Project (companie care dorește să facă tranziția societății către 100% regenerabile).

Mașina folosită în Ghana va avea la bază principii hidraulice, forța valurilor va împinge niște panouri și va crea astfel energie electrică.

„Proiectarea mașinii nu a fost atât de dificilă, mai dificil a fost să negociem pentru amplasamentul ei. După ani buni de întrevederi cu guvernul din Ghana, am reușit să-i convingem. Cerința pentru energie electrică e foarte mare în acea zonă și credem că vom reuși să îmbunătățim calitatea vieții celor din Accra” spune CEO Yam Pro Energy, Zeev Peretz.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here