Home Tehnologie 5 minuni ale Universului

5 minuni ale Universului

1056
0
minuni ale Universului

Universului este genul de subiect care te face să-ți pui foarte multe întrebări. Cine suntem? De unde venim? De ce suntem singuri acum? Oare câți asemenea nouă există în acest loc? Oare cum ar fi dacă am avea puterea de a călători oriunde în Univers, de la stea la stea? Ei bine, pentru că Universul este un loc atât de misterios, vom trece în revistă cele mai interesante 5 minuni descoperite de noi până acum. Ele sunt clar mai multe de 5 dar cu siguranță vom mai avea agricole în acest gen.

  1. Moartea unei stele. Acest eveniment acordă un verzui extraordinar imaginilor telescopului Hubble îndreptat către Crab Nebula, la aproximativ 6500 ani lumină de Pământ în constelația Taurus. În centrul Crab Nebula se află miezul stelei, inima exploziei. Această inimă se învârte de 30 de ori pe secundă și generează un câmp magnetic de 1 trilion de volți.
  2. Nașterea galaxiei noastre. Printre praf cosmic și o aglomerație foarte mare de stele se află relicva unde a luat naștere galaxia noastră, Calea Lactee. Este vorba despre o aglomerare uriașă de stele numită Terzan 5. Cu telescopul, aici pare o nebunie de lumină.
  3. Orbitele influențate. Ilustrația de mai jos scoate în evidență faptul că obiectele cosmice foarte îndepărtate sunt influențate de ceva masiv și foarte distant, posibil celebra planetă X.
  4. Ondularea spațiului. În imaginea de mai jos se vede foarte clar cum gravitația curbează spațiul în apropierea unei galaxii foarte îndepărtate, imagine capturată de telescopul Hubble.
  5. Centrul galaxiei noastre. Centrul galaxiei noastre este de-a dreptul senzațional. Cercetătorii au observat că acolo se află o structură în formă de X în jurul căreia gravitează un grup de stele.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here