Home Terorism Un weekend al terorii

Un weekend al terorii

1319
0

În 2016, atacurile teroriste au făcut ravagii în marile orașe din Europa, Africa și Orientul Mijlociu. Acest weekend a adus un alt val de atacuri teroriste a ucis zeci, sute de persoane. Trei explozii au zguduit din temelii orașe aflate la mii de kilometri distanță unul față de celălalt, ținta fiind oamenii adunați pentru ritualurile zilnice. Mai multe grupări teroriste și-au asumat răspunderea pentru două dintre explozii, pe motive politice și religioase. În fiecare dintre cele 3 explozii, oameni nevinovați au plătit cu propriile vieți și din păcate, în acest moment în cele 3 orașe nu mai există o zonă de siguranță.

Atacul terorist din Istanbul, Turcia

Sâmbătă noapte, pe data de 10 decembrie, două explozii au avut loc în jurul Besiktas Vodafone Arena în timpul unui meci de fotbal. Exploziile au fost situate cam la 1.5 km distanță una față de cealaltă și au ucis cel puțin 44 de persoane, rănind alte 150. O mașină capcană a fost detonată la prima explozie, apoi un sinucigaș s-a detonat pe sine la cea de-a doua explozie. Gruparea kurdă Freedom Hawks (TAK) și-a asumat răspunderea pentru acest atentat.Turcia

Atacul terorist din Cairo, Egipt

Duminică dimineață, la biserica ortodoxă St. Mark din Cairo o bombă a devastat o parte a bisericii destinată femeilor, omorând cel puțin 25 de suflete și rănind alte zeci. Deocamdată nici o grupare teroristă nu și-a asumat răspunderea pentru acest atac. Creștinii reprezintă 10% din totalul celor 91 de milioane de locuitori din Egipt și sunt supuși discriminării și violențelor din 2011.

Atacul terorist din Mogadishu, Somalia

Duminică dimineață în jurul orelor 7:30 AM, în localitatea Mogadishu (capitala Somaliei și cel mai mare oraș din țară) o mașină plină cu explozibili a explodat la intrarea în port, ucigând 20 de persoane și rănind alte 15, majoritatea simpli trecători sau lucrători ai portului. Atacul viza polițiști și vameși și a fost asumat de gruparea Al Shabaab desprinsă din gruparea teroristă al Qaeda.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here