Home WarPress Statele Unite și Rusia se întâlnesc pentru a discuta problema orașului Aleppo

Statele Unite și Rusia se întâlnesc pentru a discuta problema orașului Aleppo

911
0
Aleppo

Președintele sirian a lăudat eforturile armatei prin care s-a încercat recâștigarea orașului din mâinile rebelilor, spunând că aceste lupte au devenit reprezentative în peisajul Aleppo și că acestea au fost cele care vor pune capăt unui război civil ce durează de 5 ani.

Diplomați de top din Statele Unite și din Rusia se întâlnesc pentru a găsi soluții în vederea încetării bombardamentelor din Aleppo. E nevoie de un răgaz pentru ca ajutoarele să ajungă la oamenii prinși în regiune sau pentru ca cei care s-au săturat de războaie până peste cap, să poată ieși din zona de conflict întregi. Astfel, secretarul american John Kerry se va întâlni cu Ministrul de Externe rus Sergey Lavrov în Hamburg, Germania și vor încerca să pună capăt războiului din acea regiune.

Încă din data de 2 decembrie Statele Unite au dorit să găsească o soluție pentru a opri bombardamentele din Aleppo  și de a asigura un pasaj sigur pentru ajutoarele umanitare ce ar fi urmat să ajungă în regiune, în orașul absolut devastat.

Agenția de presă rusă TASS a transmis faptul că guvernul de la Moscova susține inițiativa Statelor Unite. „Confirm suportul inițiativei Statelor Unite din data de 2 decembrie” spune Lavrov.

Cei doi înalți funcționari s-au văzut pentru aproximativ 45 de minute  miercuri noapte  și se vor revedea în dimineața acestei zile. SUA nu a mai negociat cu Rusia pe teme ce țin de războiul din Siria din octombrie anul acesta, când Rusia a bombardat câteva clădiri civile.

Trupele guvernamentale din Siria  controlează în acest moment majoritatea cartierelor vechi din Aleppo după zile interminabile de lupte cu rebelii. În acest moment, opoziția în oraș este foarte mică, sunt șanse mari ca acest război civil să înceteze în viitorul apropiat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here