Home Diverse Magazine de optică medicală în Timișoara și Cluj

Magazine de optică medicală în Timișoara și Cluj

1230
0

Cauți cabinete/clinici/magazine de optică în Timișoara sau în Cluj pentru consultații oftalmologice de rutină?  Noi îți recomandăm magazinele de optică medicală OPTIblu din Cluj sau Timișoara. Cu o experiență de peste 12 ani în domeniul opticii medicale, OPTIblu are grijă de ochii tăi, oferindu-ți consultații oftalmologice de cea mai înaltă calitate. Medicii și optometristii OPTIblu îți vor consulta ochii, folosind aparatură de ultima generație, asigurându-se că vederea ta nu este deteriorata sau periclitată, iar consultanții din magazin te vor ajuta să alegi cea mai potrivită pereche de ochelari de vedere sau lentile de contact adaptate stilului tău de viață.

 

Adrese magazine OPTIblu în Timisoara și în Cluj:

OPTIblu Cora Cluj Bulevardul 1 Decembrie 1918

nr. 142
Cluj-Napoca, Cluj

Cum ajung la magazin
OPTIblu Iulius Cluj Strada Alexandru Vaida Voevod
Iulius Mall
Cluj-Napoca, Cluj
Cum ajung la magazin
OPTIblu Timisoara Str. A. Demetriade nr. 1
Iulius Mall Timisoara
Timisoara, Timis
Cum ajung la magazin
OPTIblu Timisoara Shopping City Calea Sagului, nr 100
Timisoara, Timis
Cum ajung la magazin

 

Pentru a te programa online pentru o consultație oftalmologică, completează formularul de pe pagina http://www.optiblu.ro/servicii/consultatii/ sau prezintă-te în cel mai apropiat  magazin de optică medicală OPTIblu (lista magazinelor o găsești aici:http://www.optiblu.ro/magazine/)

 

Ce se întâmplă la un examen oftalmologic ? 

În general, un examen oftalmologic este efectuat de către un optometrist sau un oftalmolog și durează aproximativ 20 -30 de minute. Pe lângă testarea vederii, optometristul verifică starea generală de sănătate a ochilor și caută semne ale problemelor generale de sănătate, pentru ca majoritatea bolilor neurologice și metabolice se manifestă și la nivel ocular.

Principalele etape ale unui examen oftalmologic:

  1. Istoricul și simptomele pacientului

La începutul examenului oftalmologic, are loc o discuție inițială între doctor și pacient, în cadrul căreia acesta din urmă explică de ce a venit la control, ce probleme oculare anterioare a avut, furnizează informații referitoare la antecedentele sale medicale (boli asociate, tratamente efectuate, eventuale alergii) și antecedentele familiale.

Optometristul poate cere informații adiționale cu privire la locul de muncă, substanțele și soluțiile cu care intri în contact, sporturile practicate, etc.

 

  1. Examinarea interioară și exterioară a ochilor

Ochii tăi vor fi examinați atât pe exterior cât și în interior. Acest lucru va permite optometristului să evalueze starea de sănătate a ochilor. Interiorul ochiului va fi examinat folosind un oftalmoscop, un aparat special care strălucește o lumină prin pupilă permițând un studiu detaliat al structurilor interne. Reflexele pupilelor vor fi, de asemenea, testate.

  1. Examinarea vederii

Dacă porți deja ochelari de vedere sau lentilele de contact, nu uita să le iei cu tine atunci când mergi la un examen oftalmologic. Vederea ta va fi măsurată atât cu, cât și fără ochelari sau lentile, pentru a identifica orice probleme a vederii. Optometristul evaluează în mod normal vederea la distanță, vederea de aproape  și vederea intermediară. După evaluare, optometristul poate cere efectuarea unor serii de teste suplimentare, dacă este cazul.

  1. Examinarea miscarii si coordonarii ochilor

Mișcarea și coordonarea oculară sunt verificate pentru a se asigura că ambii ochi lucrează bine și, cel mai important, lucrează împreună.

  1. Rezultatul examinarii

După examinarea ochilor, optometristul va avea cunoștințe detaliate despre sănătatea ochilor și despre calitatea vederii tale. Nu trebuie să-ți fie teamă dacă nu înțelegi ceva. Pune întrebări! Optometristul este acolo să te ajute.

Vei fi informat, după caz, cu privire la posibilitățile de corectare a vederii, potrivite stilului tău de viață și nevoilor tale vizuale.

La sfârșitul examinării, împreună cu medicul, veți stabili data următoarei consultații și vei primi, după caz, o rețetă pentru ochelari de vedere sau lentile de contact sau o declarație care confirmă faptul că ochii tăi nu au nevoie de corecție.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here