Home Diverse Magazine de optică medicală în Targu-Jiu și Craiova

Magazine de optică medicală în Targu-Jiu și Craiova

1549
0
optică medicală

Cauți magazine de optică medicală în Târgu-Jiu sau în Craiova pentru consultații oftalmologice de rutină?  Noi îți recomandăm magazinele de optică medicală OPTIblu. Cu o experiență de peste 12 ani în domeniul opticii medicale, OPTIblu are grijă de ochii tăi, oferindu-ți consultații oftalmologice de cea mai înaltă calitate. Medicii și optometristii OPTIblu îți vor consulta ochii, folosind aparatură de ultimă generație, asigurându-se că vederea ta nu este deteriorată sau periclitată, iar consultanții din magazin te vor ajuta să alegi cea mai potrivită pereche de ochelari de vedere sau lentile de contact adaptate stilului tău de viață.

Adrese magazine OPTIblu în Targu-Jiu și în Craiova:

OPTIblu Targu Jiu Str. Termocentralei nr. 10
SHOPPING CITY TARGU JIU
Cum ajung la magazin
OPTIblu Craiova- Electroputere Parc Mall Calea Bucuresti, nr 80
CRAIOVA
Cum ajung la magazin


Pentru a te programa ONLINE pentru o consultație oftalmologică, completează formularul de pe pagina
http://www.optiblu.ro/servicii/consultatii/  

Intrebari frecvente

Cât de des trebuie sa merg la un consult oftalmologic?

Chiar dacă nu ai probleme cu vederea, medicii oftalmologi recomandă să efectuezi un control oftalmologic periodic, o dată la 2 ani. Pentru persoanele care au probleme cu vederea, controlul trebuie să fie efectuat o dată pe an, obligatoriu, deoarece aceasta este perioada în care dioptriile se schimbă. Purtătorii de lentile au un factor de risc mai mare pentru probleme de vedere, de aceea examenul oftalmologic ar trebui să aibă loc mult mai des.

La ce vârstă ar trebui un copil să-și facă primul control oftalmologic?

Se recomandă ca orice copil să fie examinat în jurul vârstei de 1 an – 1 an și jumătate. Dacă părinții suspectează orice fel de probleme de vedere, nicio vârstă nu este prea mică pentru un control. Mai ales în cazul defectelor de vedere congenitale, tratamentul la o vârstă fragedă poate preveni și evita pierderile permanente. De asemenea, viciile de refracție (miopia, hipermetropia și astigmatismul) au o mare componentă genetică, putând fi moștenite de către micuțul Dvs.

Cum ar trebui să mă pregătesc pentru un examen oftalmologic?

Să ajungi la consult cu 5-10 minute mai devreme pentru a completa fișele necesare. Să aduci o copie a ultimei prescripții de ochelari de vedere sau de lentile de contact. În lipsa ei, poți aduce perechea de ochelari de vedere actuală și/sau cutia cu lentile de contact

Prescripția pentru ochelari de vedere este aceeași cu cea pentru lentile de contact?

Prescripția pentru ochelari diferă de cea pentru lentile de contact. Singurul lucru pe care cele două controale le au în comun sunt dioptriile. Pentru prescripția lentilelor de contact se vor folosi inițial lentile de probă, pentru a vedea cum se simt acestea pe ochi. Abia după probă se poate vorbi despre o prescripție pe termen mai lung.

Cum să înțelegi rețeta oftalmologică pentru lentile de contact

Că să înțelegi mai bine prescripția medicului oftalmolog, trebuie să te familiarizezi cu următorii parametri ai ochilor:

  • Dioptria (PWR, SF, SPH) – Reprezintă puterea dioptrică a lentilelor. Cuprinde valori între –35.00 si +35.00
  • Raza de curbură (RC, BC, Raza) – Indică gradul de curbură a ochiului. Se masoară în milimetri. Cuprinde valori între 6.50 și 10.50. Cea mai comună rază de curbură este 8.60.
  • Diametrul (DIA, Diam) – Reprezintă diametrul lentilelor de contact. Se masoară în milimetri. Cuprinde valori între 12 si 17 mm.
  • Cilindrul (CYL) – Reprezintă gradul masurabil al astigmatismului. Cuprinde valori între –2.25 si –0.75, cu valori din 0.50 in 0.50
  • Axul (AX) – Indică orientarea dioptriei cilindrice în lentilă, pentru a compensa astigmatismul. Cuprinde valori între 10 și 180 grade, cu valori din 10 în 10 grade.

Cât costă lentilele de contact?

Prețul lor variază într-o mare măsură, depinzând de tipul și stilul ales sau prescris de medic. Unii oameni pot alege dintr-o varietate largă de tipuri și stiluri. Alții sunt limitați la câteva tipuri în funcție de prescripțiile primite de la medicul oftalmolog.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here