Home WarPress Rusia și China au votat împotriva încetării focului în Aleppo

Rusia și China au votat împotriva încetării focului în Aleppo

996
0
Aleppo

Luni, Rusia și China au votat împotriva încetării focului în orașul sirian Aleppo. În acea regiune ar fi necesar un asemenea răgaz pentru a putea permite ajutoarelor să ajungă la civili. SUA și Rusia au schimbat replici dure chiar înainte de această ședință, prin care s-a cerut un armistițiu de pace pe durata a 7 zile calendaristice. Venezuela de asemenea a respins această idee.

Votul, vine în timp ce guvernul sirian continuă să bombardeze orașul Aleppo și să trimită trupe în regiunea de est, în încercarea de a prelua controlul asupra zonelor ocupate de rebeli. Timp de 4 ani de zile se duce acest război asiduu în care zeci de civili sunt uciși zilnic. În data de 26 de noiembrie trupele guvernamentale au pornit la pas în Aleppo în încercarea de a recâștiga controlul.

În timp ce regimul sirian au avansat în teritoriu în partea de est a orașului Aleppo, lupte grele s-au dat luni în cartierul al-Mayassar. Rebelii au mai lovit și un spital rusesc din Aleppo, reușind să ucidă un medic și să rănească alți doi. Așadar, asaltul trupelor guvernamentale în estul acestui oraș este mai crâncen ca niciodată iar stocurile de apă și medicamente sunt pe terminate.

Națiunile Unite au cerut de nenumărate ori un traseu sigur pentru a putea livra aceste ajutoare către cetățenii prinși în acest război însă guvernul sirian și Rusia nu s-au arătat prea încântate de idee și nu au garantat așa ceva.  Rusia în schimb a început să trimită ajutoare și să pună bazele unor spitale mobile după ce spitalele din estul Aleppo au fost bombardate până nu a mai rămas piatră pe piatră. Rusia a fost vehement acuzată de aceste bombardamente haotice ale spitalelor.

Previous articleO ambasadă falsă a Statelor Unite din Ghana închisă după 10 ani de activitate
Next articleCele mai rapide modalitati de relaxare care nu te costa prea mult
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here