Home International O ambasadă falsă a Statelor Unite din Ghana închisă după 10 ani...

O ambasadă falsă a Statelor Unite din Ghana închisă după 10 ani de activitate

1023
0
ambasadă falsă a Statelor Unite

A fluturat steagul american, a avut atârnată pe un perete fotografia Președintelui Obama și a eliberat vize pentru Statele Unite pentru mai bine de 10 ani. Este vorba despre o clădire care a operat drept ambasadă americană în Ghana și care potrivit Departamentului de Stat, era ilegală și falsă.

În această clădire aflată în capitala Accra s-au obținut vize în mod fraudulos , s-au contrafăcut vize și alte documente importante și totul a ieșit la iveală datorită serviciilor secrete din această țară și din Turcia. Departamentul de Stat al SUA nu a dat publicității numărul celor care au intrat ilegal în țară folosind această ambasadă falsă.

În timpul descinderii în locație, vize și pașapoarte din 10 țări diferite au fost găsite la fața locului. Autoritățile au oprit această operațiune după ce au primit ponturi vara trecută din partea agenților de securitate ce aparțineau de adevărata ambasadă SUA din Ghana.

De asemenea, a mai fost descoperită și o ambasadă falsă a Olandei în Accra. Autoritățile din Ghana și Olanda  nu au dat publicității prea multe detalii deocamdată întrucât ancheta este în plină desfășurare. Se mai știe că această ambasadă falsă își promova serviciile prin intermediul filierelor și a panourilor stradale .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here