Home Sport Chapecoense numită campioană a Cupei Americii de Sud după tragicul accident aviatic

Chapecoense numită campioană a Cupei Americii de Sud după tragicul accident aviatic

1247
0
Chapecoense

Clubul care a suferit cea mai mare tragedie din istoria fotbalului modern  a fost numit campioană a Cupei Americii de Sud. Echipa și-a pierdut majoritatea jucătorilor în timpul accidentului aviatic LaMia 2933. Atunci, echipa se îndrepta către meciul cu Atletico Nacional. Peste 70 de persoane au murit în acest accident aviatic.

Această decizie vine după ce o scrisoare a rivalilor de la Atletico Nacional a ajuns la confederație. În scrisoare se cerea în mod expres acest lucru, respectiv acordarea titlului de campioană a Cupei Americii de Sud echipei Chapecoense. Era modul în care puteau onora într-un fel marea pierdere suferită, modul de a aduce un omagiu post mortem.

Cel puțin 4 cluburi mari din Brazilia au oferit jucători de împrumut clubului Chapecoense în mod gratuit pentru sezonul 2017: Palmeiras, Corinthians, Santos și Sao Paulo. De asemenea, cluburile din Brazilia au mai cerut confederației să mențină 3 ani clubul Chapecoense în prima divizie indiferent de rezultate.

Este un gest de solidaritate pe care aceste cluburi s-au decis să-l facă. Un alt gest impresionant a venit din partea companiilor de asigurări care s-au oferit să acopere costurile cu transportul victimelor către aeroportul Medellin.

Fanii, familiile și prietenii jucătorilor pierduți în această tragedie s-au adunat pe stadionul din Chapeco sâmbătă pentru a-și arăta respectul, în timp ce duminică urmează înmormântările în întreaga Brazilie.

Previous articleTu ești dispus să cumperi anvelopele de iarnă?
Next articleO ambasadă falsă a Statelor Unite din Ghana închisă după 10 ani de activitate
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here