Home Tehnologie Hubble zărește o auroră dramatică pe Jupiter

Hubble zărește o auroră dramatică pe Jupiter

805
0
Jupiter

Telescopul Hubble a captat niște imagini cu aurore sclipitoare pe Jupiter cu câteva zile înainte ca robotul Juno  al celor de la NASA  să ajungă pe orbita gigantului gazos.

„Aceste aurore sunt printre cele mai dramatice și cele mai spectaculoase pe care le-am văzut. E ca și cum Jupiter se joacă cu artificiile  în cinstea sosirii robotului Juno” spune Jonathan Nichols de la Universitatea din Leicester.

Noile imagini ale telescopului Hubble arată niște lumini albăstrui care par să danseze deasupra polilor planetei Jupiter. NASA spune că aceste aurore vor fi analizare de Juno de luni, când micul satelit va începe să orbiteze în jurul planetei. Spre deosebire de aurorele de pe Terra, NASA spune că cele de pe Jupiter nu încetează niciodată. În plus, acelea sunt uriașe și de sute de ori mai energetice de cât cele de pe Terra. Aceste noi observații va ajuta cercetătorii să înțeleagă modul în care Soarele și alte surse influențează aurorele de pe Jupiter în timpul misiunii lui Juno.

Jupiter este cea mai mare planetă din sistemul nostru solar. Este de 11 ori mai mare față de Terra și are o masă de 300 de ori mai mare. Planeta Jupiter este simplu de văzut noaptea pe cer, întrucât pare a fi o stea mare și strălucitoare. Este renumită pentru marele punct roșu din atmosferă așa că dacă ai un telescop, te bucura de spectacolul cosmic. De precizat că această planetă are 4 luni.

Previous article4 lucruri pe care trebuie să le pui la punct dacă vrei să ai frâne bune pe mașină
Next articleMarocul – lider în combaterea schimbărilor climatice
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here