Home Lifestyle Cele mai scurte zboruri din lume

Cele mai scurte zboruri din lume

997
0
zboruri

În anul 1927, Charles Lindbergh zbura fără oprire de la New York la Paris. Mai devreme, aventurierul rus Fedor Konyukhova reușit să înconjoare pământul la bordul unui balon cu aer cald. Deși am crede că oamenii doresc să zboare din ce în ce mai departe, vom vedea în cele ce urmează că lucrurile nu stau chiar așa. De exemplu, luna noiembrie a acestui an scoate la iveală cele mai scurte rute de zbor din lume, rute precum cea de 8 minute dintre aeroportul St. Gallen-Altenrhein din Elveția și aeroportul Friedrichshafen din Germania.

Cel mai scurt zbor comercial internațional: St.Gallen-Altenrhein (Elveția) către  Friedrichshafen (Germania). Între cele două aeroporturi sunt doar 20 de kilometri și oamenii obișnuiesc să facă naveta pe această cursă care durează doar 8 minute.

Cel mai scurt zbor comercial: Westray către Papa Westray (Scoția). O bucată mică de apă separă insulele Orkney de  Westra, în nordul coastei scoțiene. Este vorba despre o distanță de 3 kilometri, care durează aproximativ 1 minut. Este evident un zbor de rutină, o altă navetă ca și în cazul zborului de 8 minute dintre Elveția și Germania. De asemenea, mai există un zbor între Papua și Indonezia de doar 2 kilometri care se face cu aeronave de maxim 10 pasageri.

Cel mai scurt zbor comercial intercontinental: între Tangiers (Maroc) și Gibraltar (Teritoriu Britanic). Doar 69 de kilometri, în timp ce 15 kilometri desparte Europa de Africa prin Strâmtoarea Gibraltar.

Cel mai scurt zbor comercial între două capitale: între Kinshasa (Republica Democrată Congo) și Brazzaville (Republica Congo). Este vorba despre un zbor de 26 de kilometri și unește cele două părți separate ale Congo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here