Home Diverse 4 lucruri pe care trebuie să le pui la punct dacă vrei...

4 lucruri pe care trebuie să le pui la punct dacă vrei să ai frâne bune pe mașină

756
0
frâne bune

Frânele sunt parte componentă ale sistemului de rulare și de ele depinde capacitatea unui autoturism de a opri în condiții de siguranță atât în situații normale cât și situații de urgență.

Chiar dacă românii nu se implică atât de mult în întreținerea autoturismului propriu, vom vedea în cele ce urmează 4 lucruri pe care trebuie să le iei în considerare dacă vrei să ai frâne bune pe mașina ta, frâne care să te ajute să oprești oriunde în condiții de siguranță maximă.

4 lucruri pe care trebuie să le pui la punct dacă vrei să ai frâne bune pe mașină

  1. Asigură-te că ai plăcuțe de frână sănătoase pe toate cele 4 roți. Dacă se întâmplă să ai o plăcuță de frână uzată prea mult pe una dintre cele 4 roți, riști să ai parte de o frânare ineficientă a automobilului per total. Din acest motiv, este recomandat ca atunci când observi că la o roată o plăcuță s-a consumat, să schimbi plăcuțele la toate cele 4 roți ale mașinii.
  2. Asigură-te că ai discuri de frână bune pe toate cele 4 roți. Discurile de frână de asemenea sunt componente destul de importante. Dacă sunt foarte uzate sau chiar crăpate, sunt șanse destul de mari ca roțile cu pricina să nu mai poată frâna. Vestea bună este că aceste discuri nu sunt scump de înlocuit. Vezi aici prețurile pentru discuri frână.
  3. Asigură-te că nu există aer în instalația de frânare hidraulică. Aerul se poate strecura în instalație mai ales atunci când schimbi plăcuțele de frână. Pedala nu va acționa normal așa că vei știi cu siguranță dacă ai parte de o asemenea problemă. Aerul din instalație poate să ducă la niște probleme cu frânele destul de mari.
  4. Asigură-te că ai cauciucuri cu aderență bună. Chiar dacă foarte multă lume nu ia în calcul acest aspect al cauciucurilor, trebuie să știți că ele sunt răspunzătoare de contactul cu solul. Pentru o frânare foarte eficientă se recomandă întotdeauna cauciucurile cu floare mai mare de jumătate. Evitați să folosiți cauciucuri mai tocite de jumătate.

 

Previous articleFantastic Beasts a dus încasări de 218 milioane de dolari
Next articleHubble zărește o auroră dramatică pe Jupiter
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here