Home International Record: ceas de mână vândut cu 11 milioane de dolari

Record: ceas de mână vândut cu 11 milioane de dolari

889
0
ceas de mână

Un ceas de mână foarte rar marca Patek Philippe a fost vândut pentru incredibila sumă de 11 milioane de dolari în acest weekend, transformând-ul în cel mai scump ceas de mână din lume. Acest preț a fost atins la doar 13 minute după începerea licitației Geneva Watch Auction: FOUR, pusă la cale de Phillips in Association with Bacs & Russo. Totul s-a petrecut așadar la Geneva, Elveția și prețul final a fost unul triplu față de cât s-a cerut inițial.

„Ceva fascinant legat de această vânzare putem numi faptul că au existat 8 concurenți pentru ceas. Ulterior, după ce ceasul a atins suma de 7M CHF au rămas doar 2 concurenți care au început să ridice miza tot mai mult. Acest ceas este de departe cel mai râvnit pentru colecționarii de asemenea obiecte și s-a vândut așa de bine pentru că este ceva nou pe piață și foarte rar. Mai există doar 3 modele în lume” spune Sam Hines, cel care se ocupă de casa de licitații pentru ceasuri Phillips.

Cumpărătorul acestui ceas a dorit să rămână anonim.

Patek Philippe Reference 1518 a fost fabricat în anul 1943 și include funcții precum indicator pentru fazele lunii, cifre arabe, și tahimetru. Înainte de această vânzare, cel mai scump ceas din lume era tot un Patek Philippe, Reference 5016, care s-a vândut anul trecut pentru 7.3 milioane de dolari.

„Cred că Patek Philippe este considerat unul dintre cei mai valoroși fabricanți de ceasuri din lume. Aceștia produc ceasuri din 1839 dar în număr foarte mic. Patek Philippe este considerat un fel de Rolls-Royce al ceasurilor”  spune Sam Hines.

Previous articleÎn ofensiva din Mosul, coaliția US nimicește ISIS
Next articleAfla avantajele unui sistem de control acces
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here