Home International Mii de oameni au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva lui...

Mii de oameni au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva lui Donald Trump

785
0
Donald Trump

Au strigat slogane anti-Trump. Au „inundat” străzile orașelor. S-au adunat în fața Casei Albe abătuți și consternați. „Nu este Președintele meu, nu astăzi” strigau cei care mărșăluiau. În orașe precum Boston sau Los Angeles, mii de nemulțumiți s-au adunat miercuri noapte pentru a protesta referitor la rezultatul alegerilor electorale, alegeri în urma cărora miliardarul Trump a ieșit învingător.

5000 de oameni au ieșit în stradă și la New York, potrivit estimărilor poliției. Pe lângă sloganele anti-Trump celebre, în fața clădirii Trump Tower s-au mai scandat și lozinci legate de imigrație.

„Am venit aici pentru a mai elibera din frica ce m-a cuprins în momentul în care s-au afișat rezultatele alegerilor” spune protestatarul Nick Powers. Acesta a mai afirmat de altfel că se teme de faptul că Trump va răspândi politici agresive anti libertate. Mulți alți protestatari și-au făcut apariția în orașe ce aparțin democraților  precum Atlanta; Austin, Texas; Boston; Chicago; Denver; Philadelphia; Portland, Oregon; San Francisco, Seattle și Washington.

În Chicago, oamenii au mărșăluit pe  Lake Shore Drive cu pancarte.

„E de-a dreptul frustrant pentru că această țară cu Trump la conducere va face mulți pași înapoi, în loc să meargă înainte. Astfel, ne-am adunat aici în această seară pentru a ne asigura că țara va merge înainte” spune o femeie care participa la protest. În Portland, cei care mărșăluiau strigau „Fără Trump, fără KKK, fără fasciști în USA”. Protestatarii din D.C. s-au îndreptat către Trump International Hotel, strigau același slogan.

Sute de tineri protestatari latino au pornit la pas pe străzile din Los Angeles miercuri noapte. În timp ce lor li s-au alăturat din ce în ce mai mulți simpatizanți, a existat și o pinata căreia i s-a dat foc, simbolizând capul președintelui nou ales.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here