Home International Mii de oameni au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva lui...

Mii de oameni au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva lui Donald Trump

733
0
Donald Trump

Au strigat slogane anti-Trump. Au „inundat” străzile orașelor. S-au adunat în fața Casei Albe abătuți și consternați. „Nu este Președintele meu, nu astăzi” strigau cei care mărșăluiau. În orașe precum Boston sau Los Angeles, mii de nemulțumiți s-au adunat miercuri noapte pentru a protesta referitor la rezultatul alegerilor electorale, alegeri în urma cărora miliardarul Trump a ieșit învingător.

5000 de oameni au ieșit în stradă și la New York, potrivit estimărilor poliției. Pe lângă sloganele anti-Trump celebre, în fața clădirii Trump Tower s-au mai scandat și lozinci legate de imigrație.

„Am venit aici pentru a mai elibera din frica ce m-a cuprins în momentul în care s-au afișat rezultatele alegerilor” spune protestatarul Nick Powers. Acesta a mai afirmat de altfel că se teme de faptul că Trump va răspândi politici agresive anti libertate. Mulți alți protestatari și-au făcut apariția în orașe ce aparțin democraților  precum Atlanta; Austin, Texas; Boston; Chicago; Denver; Philadelphia; Portland, Oregon; San Francisco, Seattle și Washington.

În Chicago, oamenii au mărșăluit pe  Lake Shore Drive cu pancarte.

„E de-a dreptul frustrant pentru că această țară cu Trump la conducere va face mulți pași înapoi, în loc să meargă înainte. Astfel, ne-am adunat aici în această seară pentru a ne asigura că țara va merge înainte” spune o femeie care participa la protest. În Portland, cei care mărșăluiau strigau „Fără Trump, fără KKK, fără fasciști în USA”. Protestatarii din D.C. s-au îndreptat către Trump International Hotel, strigau același slogan.

Sute de tineri protestatari latino au pornit la pas pe străzile din Los Angeles miercuri noapte. În timp ce lor li s-au alăturat din ce în ce mai mulți simpatizanți, a existat și o pinata căreia i s-a dat foc, simbolizând capul președintelui nou ales.

Previous articleDe unde poți cumpăra un ceai verde de calitate superioară
Next articleTurbina care ar putea alimenta Japonia cu energie electrică timp de 50 de ani
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here