Home Tehnologie Există de 10 ori mai multe galaxii în Univers față de cât...

Există de 10 ori mai multe galaxii în Univers față de cât se estimase inițial

1246
0
galaxii

Se pare că cercetătorii s-au înșelat, nu există doar 200 de miliarde de galaxii în Univers. Sunt 2 trilioane. Da, trilioane. Ultimele vești de la NASA atestă acest lucru anunțat joi în timpul unei conferințe de presă. Se pare că galaxiile observabile din universul nostru sunt de 10 ori mai numeroase. Aceste cifre au ieșit șa iveală cu ajutorul telescopului Hubble. Astronomii încearcă de zeci de ani să determine numărul galaxiilor din Univers, la jumătatea anilor 1990 au ajuns la concluzia că ar fi undeva la 200 de miliarde de galaxii.

Recent, o echipă de cercetători condusă de Christopher Conselice de la Universitatea Nottingham (Marea Britanie) a decis să mai numere o dată galaxiile. Acesta a concluzionat asupra faptului că în urmă cu mult timp, galaxiile erau aglomerate. Unele erau micuțe și erau înghițite de galaxiile de mari dimensiuni. În timpul acestui demers, densitatea galaxiilor s-a diminuat. Echipa a folosit bătrânul Hubble pentru a face câteva fotografii. Apoi, au folosit câteva metode matematice și raze infra roșii pentru a calcula care este numărul de galaxii ce nu pot fi văzute cu telescopul. În concluzie, peste 90% dintre acestea nu pot fi văzute nici măcar cu cele mai puternice telescoape din lume pentru că sunt prea slabe ca lumină sau prea departe.

„Te dă pe spate această descoperire, să știi că 90% dintre galaxii nu pot fi nici măcar văzute, nici măcar nu pot fi studiate” spune Conselice. Oricum, există și o veste bună, un telescop mai mare și mai performant ca Hubble este în procesul de construcție în acest moment. Telescopul James Webb va fi gata de fotografiat Universul la finalul anului 2017.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here