Home Lifestyle În interiorul apartamentului prezidențial de la Casa Albă

În interiorul apartamentului prezidențial de la Casa Albă

1525
0
Casa Albă

Câtă simplitate, cât bun gust… În luna decembrie a anului trecut, Barack Obama a prezentat apartamentul în care locuiește la Casa Albă alături de familia sa, situat la etajul 2 al clădirii.

„Apartamentul lor din acea clădire este o oază de civilie. Și da, este amenajat cu gusturi foarte bune. ” spune jurnalistul Mayer Rus referitor la camerele mari și simple.

Designerul din Los Angeles Michael S. Smith a fost cel care a decorat apartamentul Președintelui SUA  când acesta a fost învestit în anul 2008. De atunci, Smith a fost cel care s-a ocupat de decorarea Casei Albe. În anul 2010, Biroul Oval a fost de asemenea reconstruit sub îndrumarea acestui arhitect.161102122447-04-obama-white-house-architectural-digest-super-169

„Ei sunt foarte concentrați pe activitățile importante așa că mi-au dat mână liberă după ce mi-au spus care sunt preferințele lor. Sunt niște oameni foarte simpli și foarte eleganți” spune Smith despre familia Obama.

Selecția de artă contemporană din acest apartament, împrumutată de la muzeele naționale, a crescut de la an la an prin mărirea portofoliului de artiști care au adus câte o piesă, două în această incintă. Printre aceștia amintim pe Robert Rauschenberg, Jasper Johns, Mark Rothko și Alma Thomas (prima artistă afro-americană reprezentată la Casa Albă).161102092734-03-obama-white-house-architectural-digest-super-169

„Doamna Obama este mereu preocupată de descoperirea și aducerea talentelor în prim plan. Așadar, am selectat artiști  și designeri noi, care nu au mai fost reprezentați niciodată la Casa Albă” spune Smith.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here