Home International Primul sanctuar al elefanților din America Latină a fost deschis publicului

Primul sanctuar al elefanților din America Latină a fost deschis publicului

756
0

Brazilia a deschis publicului primul sanctuar al elefanților din America Latină, cu elefanți crescuți în captivitate până nu demult. Această locație situată la Mato Groso va găzdui până la 50 de elefanți și a fost construită de o organizație non guvernamentală din Statele Unite – Global Sanctuary for Elephants. Sanctuarul a primit marți primii doi elefanți , Maia și Guida, animale care au petrecut deja 40 de ani în captivitate.

„Cei doi elefanți sunt foarte fericiți” spune Scott Blais, director executiv Global Sanctuary for Elephants…

Maia și Guida au petrecut ultimii 40 de ani într-un circ din Brazilia, statul Minas Gerais. 20 de ani au fost chinuiți cu lanțuri la o fermă deținută de avocatul circului. Blais spune că acolo nu aveau garduri sau un mediu care să le asigure un trai decent. Guida mai era eliberată din când în când din lanțuri, dar nu și Maia.

„Era un fir încins și unul electric între cei doi elefanți pentru că dacă erau ținuți în același loc, Maia devenea agresivă” spune Blais.

De când au fost relocați în sanctuar, Blais spune că nu a existat nici un semn de agresiune între cei doi elefanți.

„La primul contact pe care l-au avut fără bariere, Guida a fost puțin în defensivă, puțin protectoare dar după ce au petrecut ceva mai mult timp împreună, totul a revenit la normal. Erau exact ca doi camarazi ce au petrecut ultimii 50 de ani împreună” spune Blais.

Global Sanctuary for Elephants a ales Brazilia pentru că în alte țări ale Americii Latine ar fi fost eforturi de Sisif în punerea la punct a formelor legale și în găsirea voluntarilor.

Previous articleÎncepe bătălia pentru Mosul
Next articleVrei să cumperi un apartament cu costuri reduse de întreținere? Iată cum te va ajuta certificatul energetic…
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here