Home Diverse Durerea sufleteasca cauzata de pierderea celui drag poate fi ameliorata. Afla cum!

Durerea sufleteasca cauzata de pierderea celui drag poate fi ameliorata. Afla cum!

1118
0

Pierderea unei persoane dragi atrage doar negativism asupra noastra. Din pacate, aceste stari de nervozitate si in acelasi timp de melancolie nu fac decat sa ne slabeasca atat psihicul, cat si fizicul. Asadar, acestea sunt perioadele in care suntem cei mai predispusi la tot felul de boli sau afectiuni. Din acest motiv trebuie sa iei masuri in aceasta situatie, mai ales ca sanatatea sta doar in mainile tale.

O inmormantare strapunge sufletul oricui, insa asta nu inseamna ca trebuie sa ne simtim depasiti de situatie si sa incetam din a dori sa traim. Cu toate ca in mod cert ai nevoie de o perioada de liniste in care sa meditezi asupra situatiei si sa iti calmezi sufletul indoliat, dupa cateva zile trebuie sa te pui pe picioare si sa revii la vechiul stil de viata.

De altfel, iata cateva metode ce te vor ajuta sa iti mai alini sufletul patruns de tristete:

  • Pentru inceput, in aceasta situatie critica, ai nevoie de ajutorul unei firme precum cea care reprezinta pagina web funerare-ieftine.ro. O firma de funerare iti va fi de mare ajutor in aceasta situatie plina de tristete, avand in vedere ca te va scuti de o serie de sarcini obositoare. Asadar, ei se vor ocupa de tot, iar tu vei avea ocazia sa meditezi si sa te linistesti.

Pe langa faptul ca te vei simti mai bine, nu esti nevoit sa te pui mereu pe drumuri sau sa te documentezi prea mult.

  • Consoleaza-te cu ideea ca persoana draga nu se mai afla deja printre cei vii si ca cel mai probabil a ajuns intr-un loc linistit. Oricat de greu ar fi de suportat asta, acceptarea reprezinta calea cea buna.

Aminteste-ti de momentele frumoase pe care le-ati petrecut impreuna, roaga-te pentru ea si multumeste-i Celui de Sus ca ti-a oferit sansa sa cunosti un om atat de minunat. Odata ce devii recunoscator pentru asta, insasi acceptarea situatiei va fi mai simpla.

  • Nu suferi in tacere. Indiferent care e sexul tau, nu trebuie sa tii in tine toata aceasta suferinta care iti va strapunge si mai intens sufletul. Daca iti vine sa plangi, fa-o. Nimeni nu te va judeca pentru aceasta fapta, tocmai pentru ca toti stim cat este de tragic acest moment.

Discuta cu o persoana apropiata cu privire la tot ceea ce te framanta si da frau liber emotiilor. Vei vedea ca te va ajuta mult sa povestesti putin din experienta ta si altcuiva.

  • Dupa cateva zile de suferinta, refa-ti incetul cu incetul programul dupa care te ghidai inainte. In viata toate sunt trecatoare, asa ca de ce sa iti faci si mai mult rau, neglijandu-ti locul de munca sau chiar familia?
  • Nu-ti fie teama sa retraiesti momentele petrecute cu persoana decedata. Oricat de dureros ar parea, amintirile frumoase te vor ajuta sa treci mai usor peste aceasta tragedie si sa iti revii incetul cu incetul.
  • O astfel de trauma ar putea sa te defocuseze de la anumite activitati, astfel ca trebuie sa ai mare grija cand conduci sau cand manevrezi anumite obiecte mai periculoase.

Cu toate ca tristetea din suflet nu va disparea niciodata, cel putin vei reusi sa treci mai usor peste o depresie urata ce ti-ar putea cauza si multe alte afectiuni.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here