Home International Monede romane antice descoperite sub ruinele unui castel din Japonia

Monede romane antice descoperite sub ruinele unui castel din Japonia

1314
0
Monede romane

Când arheologul Hiroyuki Miyagi a auzit că un pumn de monede romane și otomane  au fost scoase de sub ruinele castelului din Okinawa, a crezut pentru o clipă faptul că totul este o farsă.

„Nu îmi venea să cred faptul că au găsit monede ale Imperiului Roman în castelul Kasturen. Am crezut că sunt replici aruncate la întâmplare de către turiști” spune Miyagi pentru CNN.

Din 2013, o echipă de arheologi din orașul Uruma  a început să excaveze castelul Katsuren – care aparține de UNESCO – localizat în Okinawa, cea mai sudică prefectură japoneză.

Cele 10 monede, au apărut în prim plan în momentul în care Toshio Tsukamoto – cercetător al templului cultural Gangoji – a călătorit la castel tocmai din Nara. Luni, descoperirea a fost făcută publică de către Centrul Cultural din Uruma.

„Am venit să analizez artefacte precum armura samurailor japonezi, apoi am dat peste acele monede. Am fost pe sit-uri din Egipt și din Italia, am văzut multe monede romane înainte, așa că le recunosc imediat” spune Tsukamoto.

După ce Tsukamoto le-a analizat, le-a trimis mai departe lui Miyagi,, care la rândul său le-a analizat cu raze X.monede-romane

„Putem vedea gravurile de pe monede mult mai clar când sunt supuse razelor X” spune Miyagi

Arheologul a aflat faptul că moneda otomană avea inscripții ce datau de la 1687, în timp ce monedele romane erau ceva mai bătrâne, de prin anii 300 – 400.

E greu de spus cum au ajuns acele monede sub ruinele castelului, tot ce se știe în acest moment este faptul că acel castel, Katsuren, avea relații de comerț cu China și țările asiatice vecine din secolele 14 – 15.

„Nu cred că exista o legătură directă cu Imperiul Roman, dar descoperirea confirmă faptul că regiunea avea relații de comerț cu restul Asiei” spune Miyagi.sit-japonia

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here